Perinteikäs leipomo antaa potkut yli 100:lle – tuttu nimi pk-seudun lounastajille

Aapo Siippainen

Oululainen perheyritys Antell opettaa leipomotoiminnan ja irtisanoo 101 työntekijää.

– Leipomotuotteillamme on ollut kysyntää ja olemme kasvaneet viime vuosina voimakkaasti. Kulurakenteemme on kuitenkin liian raskas emmekä toimialan markkinamurroksessa ole pystyneet kannattavaan toimintaan. Leipomoliiketoiminta on ollut jo useita vuosia tappiollista, toimitusjohtaja Tomi Lantto toteaa tiedotteessa.

Antell-konsernitunnetaan etenkinlounasravintoloistaan.Helsingissä ravintoloita on muun muassa keskustassa, Itä-Pasilassa,Meilahdessa ja Vallilassa. Ravintoloita on myös Vantaalla ja Espoossa. Antellilla on valtakunnallisesti noin satahenkilöstöravintolaa ja useita kahviloita.Antell keskittyy jatkossaravintola- ja kahvilaliiketoimintaansa. Ne kattavattällä hetkellä yli 85 prosenttia yrityksen liikevaihdosta.

Konserniin kuuluvan Antell-Leipomot Oy:n liiketoiminta tullaan lopettamaan hallitun alasajon kautta.Antellin leipomotuotteita on saatavilla päivittäistavarakaupoista sekä Antellin kahviloista ja ravintoloista elokuun loppuun saakka.

Antell-Leipomot Oy:ssä on käyty koko leipomon henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joiden päätteeksi lopettamispäätös on tehty. Antell on perustettu vuonna 1880.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut