Muuttoparvet ovat jo taivaalla ja nyt on hyvä aika linturetkeilyyn – vältä kuitenkin näitä paikkoja

Lintujen kevätmuutto on juuri nyt hyvässä vauhdissa, ja monet muuttolinnut ovat jo palanneet Suomeen.

Taivaalla voi nähdä hanhien ja kurkien muuttoparvia ja kevään ensimmäiset laululinnut peipot, tiaiset, rastaat ja kiurut ovat äänessä. Myös pöllöjen kuuntelulle kevätillat ovat hyvää aikaa.

Pääsiäinen onkin hyvä aika linturetkeilylle, tiedottaa Helsingin seudun lintutieteellinen yhdistys Tringa – ja muistuttaa välttämään ruuhkaisimpia retkikohteita.

– Koronavirustilanteen vuoksi on suositeltavaa välttää Vanhankaupunginlahden, Laajalahden ja Suomenojan kaltaisia ruuhkaisimpia ja ahtaimpia retkikohteita, toteaa Tringan tiedotteessa yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Hintikka.

Hän neuvoo pääsiäisviikonloppuna tutustumaan vaikka oman lähimetsän linnustoon tai johonkin vähemmän tunnettuun lintupaikkaan.

– Esimerkiksi Vantaan Seutulan pellot sekä Vestran metsäalue voisivat olla tutustumisen arvoisia retkikohteita. Nurmijärven Lepsämässä ja Vihdin Vanjärvellä on vielä mahdollista nähdä suuria hanhien kerääntymiä ennen kuin ne jatkavat kevätmuuttoaan, Hintikka vinkkaa.

Tringa julkaisee kotisivuillaan sekä Facebookissa kevään kuluessa vinkkejä vähemmän tunnetuista ja vähemmän retkeillyistä lintupaikoista sekä katsauksia kevätmuuton etenemisestä.

Riittävästä turvavälistä on huolehdittava kohdatessa muita retkeilijöitä tai noustessa lintutorniin, Tringa muistuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut