Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirukseen on kuollut Suomessa 19 ihmistä – määrä kasvoi kahdella eilisestä

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 19 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kuolleiden määrä on kasvanut kahdella eilisestä. Sairaalahoidossa on 160 potilasta, joista tehohoidossa 65.

Kuolleista 13 on Helsingin yliopistollisen sairaalan ja neljä Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueelta. Oulun yliopistollisen sairaalan ja Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueilla on kummassakin yksi kuollut.

Yli puolet sairaalahoitoa vaativista koronatartunnan saaneista on Helsingin yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella. Alueella on sairaalahoidossa yhteensä 108 ihmistä, joista tehohoidossa on 43.

Testattuja näytteitä on 25 400 ja laboratoriovarmistettuja tapauksia 1 518. Varmistettujen koronatartuntojen määrä nousi torstaina yhteensä 72:lla edellisenä päivänä ilmoitettuun tartuntamäärään verrattuna.

Tautitapauksia on selvästi eniten Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, missä niitä on havaittu 960. Pirkanmaalla on havaittu 110 tartuntaa ja Varsinais-Suomessa 69 tartuntaa.

Uudellamaalla tautitapausten määrä nousi keskiviikosta 29:llä.

Vähiten tautitapauksia on Itä-Savossa, missä niitä on havaittu kolme. Myös Keski-Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla tartuntojen määrä on laskettavissa yhden käden sormilla.

Tautitapauksia on eniten 50–59-vuotiaiden ikäryhmässä, missä tartuntoja on havaittu 324. Sairastuneista hieman yli 51 prosenttia on miehiä ja vajaat 49 prosenttia naisia.