Miehillä hieman enemmän koronavirustartuntoja – vahvistettuja tartuntoja kaikkiaan 1 384

STT

Suomessa on todettu yhteensä 1 384 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tapauksien määrä on lisääntynyt 71:llä eilisestä, jolloin tapauksia kerrottiin olevan 1 313. Vahvistetuista tartunnoista nyt tasan 52 prosenttia on todettu miehillä.

Todellinen sairastuneiden määrä on käytännössä huomattavasti suurempi, koska kaikkia oirehtivia ei testata. Vaikka koronavirus voi aiheuttaa kuoleman, osa tartunnoista on täysin tai lähes oireettomia.

THL:n tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

THL:n tietojen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella on varmistunut 896 koronavirustartuntaa. Esimerkiksi Pirkanmaalla määrä on puolestaan 106, Pohjois-Pohjanmalla 58 ja Varsinais-Suomessa 57.

Uusimaa on eristetty koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Eristys jatkuu 19. huhtikuuta asti. Poliisi aloitti Uudenmaan liikkumisrajoituksen valvonnan viikonloppuna, kun vuorokausi vaihtui lauantaiksi.

Eilisten tietojen mukaan Suomessa on todettu 13 koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa. Näistä kymmenen on tapahtunut Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Oulun ja Tampereen yliopistollisten sairaaloiden erityisvastuualueilla kuolemia on ollut yksi kussakin.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä on varmistunut toinen koronaviruskuolema. Sairaanhoitopiirin mukaan perussairautensa vuoksi riskiryhmään kuulunut, eläkeikäinen ihminen kuoli eilen Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Potilas oli hoidettavana teho-osastolla.

Kuopion yliopistollisen sairaalan infektioylilääkärin Irma Koivulan mukaan aiemmin Ylä-Savo on ilmoittanut yhdestä koronaviruskuolemasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi eilen, että Suomessa on todettu 13 koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa. THL:n odotetaan kertovan viimeisimmät tiedot koko maan osalta tänään iltapäivän aikana.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita puolestaan kerrottiin eilen olevan 143, ja tehohoidossa kerrottiin olevan 49 potilasta.

Apteekeissa työskentelevät ovat välttyneet koronavirustartunnoilta, kertoo Suomen Apteekkariliitto.

Liiton mukaan apteekeissa on toteutettu monia toimIaoilla apteekkien henkilökuntaa pyritään suojelemaan tartunnoilta. Valtaosa apteekeista on esimerkiksi asennuttanut pärskesuojapleksit palvelutiskeille ja kassapisteisiin.

Tiedot käyvät ilmi Apteekkariliiton jäsenyrityksilleen tekemästä kyselystä.

– Kyselymme mukaan koronavirustartuntoja ei ainakaan vielä viime viikonvaihteessa ollut todettu apteekkien henkilökunnissa, Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler kertoo liiton tiedotteessa.

Apteekkariliiton mukaan lääketukkujen lääketoimitukset apteekkeihin ovat pääosin normalisoituneet, mutta joidenkin ei-lääkkeellisten tuotteiden, kuten käsidesien, toimituksissa on vielä puutteita.

Itsehoidon kipu- ja kuumelääkkeiden varastot ovat maaliskuun puolivälin kysyntäpiikin jälkeen palautuneet normaaleiksi tai lähes normaaleiksi lähes kaikissa apteekeissa.

Apteekkariliitto muistuttaa, että flunssaoireisten ei pidä tulla nyt apteekkiin. Liitto on suositellut, että flunssaoireisten lisäksi yli 70-vuotiaat, riskiryhmiin kuuluvat ja oireettomat koronakaranteenissa olevat eivät asioisi itse apteekissa, vaan pyytäisivät omaistaan tai läheistään asioimaan puolestaan.

Kyselyn mukaan etäasiointi on lisääntynyt tuntuvasti verkkoapteekkien ja koronaepidemian ajaksi mahdollistetun puhelinasioinnin myötä. Jo yhdeksän kymmenestä apteekista tarjoaa asiakkailleen kotiinkuljetuspalveluita.

Apteekkariliitto toteutti verkkokyselyn jäsenapteekeilleen 27.– 30. maaliskuuta. Vastaukset saatiin 384 apteekilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ravintolat ja kahvilat saivat avata ovensa maanantaina – moni lohjalaisyrittäjistä hakee lisätilaa terasseista
 2. Lohjalle valittu uusi kaupunkisisältöjohtaja – Merja Lonkainen uskoo yksiköiden väliseen yhteistyöhön palvelujen kehittämisessä
 3. Lohjalle uusi pyöräilytapahtuma heinäkuulle –  Kuuden kylän kierros -tapahtuma tutustuttaa Lohjaan ja alueen yrityksiin
 4. Viimeisissä kuntaliitoksissa valuvika – 85 vuotta täyttävän Pekka Myllyniemen mielestä Karjalohjan ja Nummi-Pusulan kanssa tehtyjä liitoksia ei ole saatu toimimaan
 5. Monipuoliset kunnostustyöt jatkuvat Paikkarissa – torpan ympäriltä on kaadettu puita ja kesäkuusta alkaen laitumia hoitaa lammaskatras
 6. Vieraslajit: Vieraslajin hyysäämisestä voi lain mukaan saada jopa uhkasakon – ”Mökin mummoja ei ole kovisteltu”
 7. Vieraslajit: Kaiva juurineen ylös, tukahduta... Näin torjut tavallisimmat vieraslajit
 8. Tekstiviestit: Onnittelut Pekka Myllyniemelle!
 9. Trump uhkaa kutsua armeijan laittamaan mellakat kuriin - lue yön uutiskooste
 10. Kiinteistönvälittäjät näkevät asuntokaupan elpyneen toukokuussa
 11. Mielipide: Joenpellon juhlavuodesta – kirjailija ei itse halunnut muistomerkkiä
 12. Uutissuomalainen: Yli puolet aikoo lomamatkustella vähintään tavalliseen tapaan muihin maakuntiin
 13. USU-gallup: Intoa kotimaanmatkailuun riittää epidemiasta huolimatta – "Toivottavasti tällainen mieliala jatkuu"
 14. Meksiko ylitti 10 000 koronakuoleman rajan
 15. Brasiliassa jalkapalloseuran 16 pelaajaa antoi positiivisen koronatestituloksen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Mustasukkaisuusdraama ajoi veritekoon Lohjalla: "jos joku mun kavereista koittaa sua mä tapan sen"
 2. Lohjalle uusi pyöräilytapahtuma heinäkuulle –  Kuuden kylän kierros -tapahtuma tutustuttaa Lohjaan ja alueen yrityksiin
 3. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 4. Viimeisissä kuntaliitoksissa valuvika – 85 vuotta täyttävän Pekka Myllyniemen mielestä Karjalohjan ja Nummi-Pusulan kanssa tehtyjä liitoksia ei ole saatu toimimaan
 5. Syyttäjä: United Brotherhoodin johtaja hankki bulvaanijärjestelyin kiinteistön Porvoosta ja nimesi sen itsensä mukaan
 6. Ravintolat ja kahvilat saivat avata ovensa maanantaina – moni lohjalaisyrittäjistä hakee lisätilaa terasseista
 7. Lohjalle valittu uusi kaupunkisisältöjohtaja – Merja Lonkainen uskoo yksiköiden väliseen yhteistyöhön palvelujen kehittämisessä
 8. Superpesis Oy:n alasajo pienensi rajusti Pesäpalloliiton tilinpäätöksen ylijäämää
 9. Lohjan uimarannat siivottu, Liessaari sai uudet pukukopit – bajamajoissa käsidesit, mutta erillistä koronaohjeistusta rannoilla ei ole
 10. Neidonkeidas aukeaa tauon jälkeen maanantaina – kerralla sisään pääsee enintään 80 uimaria
 11. Kesämusiikkia Vihdin kirkossa – livestriimaus verkossa
 12. Monipuoliset kunnostustyöt jatkuvat Paikkarissa – torpan ympäriltä on kaadettu puita ja kesäkuusta alkaen laitumia hoitaa lammaskatras
 13. Tekstiviestit: Hölmölästä terkut
 14. Mielipide: Valtuustopäätöksiä puutteellisilla tiedoilla
 15. Kuusi kuntaa ylitti kriisikuntarajat – arviointimenettely aloitetaan elokuussa yhdessä uudessa kunnassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.