Wall Streetillä viikko alkoi reippaassa nousussa – liittovaltion tukipaketti näyttää rauhoittaneen markkinoita toistaiseksi

STT

Yhdysvalloissa pörssiviikko on alkanut reippaalla nousupäivällä. Wall Streetin keskeiset indeksit nousivat maanantaina yli kolmella prosentilla.

Dow Jones -indeksi nousi 3,2 prosenttia, laajapohjainen S&P 500 pomppasi 3,4 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq 3,6 prosenttia.

Viime viikon roimat kurssinousut saivat jatkoa, vaikka koronavirustapausten nopea kasvu Yhdysvalloissa jatkui. Kongressin viime viikolla hyväksymä jättimäinen talouden tukipaketti näyttää vahvistaneen markkinoiden luottamusta siihen, että liittovaltio toimii päättäväisesti talouden pelastamiseksi.

Analyytikoiden mukaan markkinoilla näytetään hyväksyneen se, että tulevat ajat ovat taloudessa vaikeita. Osakekurssien odotetaan kuitenkin sahaavan voimakkaasti lähipäivinä, kun lisää talousdataa tulee julki.

Pörssiviikko oli alkanut nousulla myös Euroopassa. Helsingin pörssissä OMXH-indeksi päätyi maanantaina niukasti plussan puolelle.

Toissa viikolla pörssikurssit sukelsivat Yhdysvalloissa historiallisen paljon, kun koronaviruspandemian tuhoisa vaikutus taloudelle alkoi käydä toden teolla ilmi.

Viime viikolla nähtiin taas kovaa nousua, kun kongressi ja Valkoinen talo pääsivät sopuun kahden biljoonan dollarin tukipaketista. Kurssit ovat kuitenkin vielä kaukana helmikuussa saavutetusta huipputasosta.

Eri yhtiöiden välillä oli myös suurta vaihtelua. Matkailualan yritysten syöksykierre pörssissä jatkui maanantainakin, kun taas joillakin terveysalan yrityksillä nähtiin reipasta nousua.

Talouden yleisnäkymät ovat koronaviruksen takia synkät. Yhdysvaltain talouden ennakoidaan supistuvan tänä vuonna useilla prosenteilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.