Euroopassa jo yli 25 000 kuollut koronavirukseen – Ranskassa ennätysmäärä koronakuolemia vuorokaudessa

STT

Euroopassa on kuollut uuteen koronavirukseen jo yli 25 000 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Se perustaa tiedon omiin laskuihinsa.

Eniten kuolemia on ollut Italiassa ja Espanjassa. Vain neljännes Euroopan koronakuolemista on kirjattu näiden maiden ulkopuolella.

Todettuja tartuntoja Euroopassa on rekisteröity noin 400 000. Todelliset tartuntamäärät ovat huomattavasti suurempia, sillä läheskään kaikkia koronaviruksesta sairastuneita ei ole pystytty testaamaan.

Koko maailmassa virukseen on kuollut vajaat 35 000 ihmistä. Tartuntoja on todettu yli 700 000. Taudista on parantunut runsaat 140 000 ihmistä.

Koronaepidemia alkoi Kiinassa viime vuoden lopulla. Sittemmin se on laajentunut maailmanlaajuiseksi pandemiaksi.

Ranskassa raportoitiin maanantaina ennätysmäärä uudesta koronaviruksesta johtuvia kuolemia vuorokauden aikana. Maanantaina kerrottiin 418 ihmisen kuolleen virukseen, mikä nosti kokonaismäärän yli 3 000:een.

Lukuun sisältyvät vain sairaalassa koronavirukseen kuolleet. Lisää koronakuolemia on todettu esimerkiksi vanhainkodeissa.

Ranskassa on lisäksi sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi yli 20 000 ihmistä, joista neljännes on tehohoidossa.

Ranskassa on ollut voimassa tiukat liikkumisrajoitukset kahden viikon ajan. Viranomaiset toivovat, että epidemian huippu ohitettaisiin loppuviikosta.

Ruotsissa koronaepidemiaan kuolleiden määrä on noussut jo 146:een. Uhrien määrä lisääntyi eilisestä 36:lla. Valtionepidemiologi Anders Tegnellin mukaan voimakas nousu voi johtua osittain tilastointiviiveestä viikonlopun aikana.

Menehtyneistä kaksi kolmasosaa on yli 70-vuotiaita ja lähes kaikki yli 50-vuotiaita. Kuolleista vain yksi on alle 30-vuotias.

Ruotsin koronaepidemia on edelleen pahin Tukholman alueella, missä on myös kirjattu selvästi yli puolet kuolemantapauksista.

Vahvistettuja koronatartuntoja on Ruotsissa kirjattu yli 4 000. Tehohoidossa on tai on ollut jo yli 300 potilasta.

Moskovassa on alettu tänään soveltaa koronavirusepidemian johdosta tiukkoja rajoituksia ulkona liikkumiseen. Kodista saa poistua vain aivan välttämättömille asioille.

Säädösten mukaan ruokaa ja lääkkeitä saa piipahtaa ostamaan. Myös roskapussin vienti ulos on sallittu, mutta koiraa ei saa lähteä ulkoiluttamaan sataa metriä kauemmas kotoa.

Pormestari Sergei Sobjanin ilmoitti yllättäen eilen illalla rajoituksista 12 miljoonan asukkaan kaupunkiin. Kadut pääkaupungissa olivat tänään hiljaisia, kahvilat ja ravintolat ovat sulkeneet ovensa jo aiemmin.

Venäjän pääministeri Mihail Mishustin kehotti tänään alueiden viranomaisia valmistautumaan samanlaisten rajoitusten käyttöönottoon myös muualla maassa. Murmanskin alueella on jo otettu samanlainen käytäntö kuin pääkaupungissa, ja Kaliningradin alueella rajoitukset astuvat voimaan huomenna.

Vahvistettujen koronatapausten määrä nousi Venäjällä tiistaina 300:lla yli 1 800:aan, eli nopeammin kuin kertaakaan aiemmin vuorokauden kuluessa. Kuolemia on kirjattu ainakin yhdeksän.

RBK-uutiskanavan mukaan Moskovassa hiljattain tutkituista paristasadasta tartunnan saaneesta vain viidesosa oli oleskellut ulkomailla viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana. Lisäksi lähes puolet tartunnan saaneista oli 18–40-vuotiaita ja vajaat 10 prosenttia alaikäisiä.

Venäjä sulki tänään koronaepidemiaan liittyvänä varotoimena ulkorajansa. Lisäksi presidentti Vladimir Putin on kehottanut kansalaisia pysymään koko tämän viikon kotona töissä käymisen sijaan. Palkat kuitenkin maksetaan, Putin lupasi viime viikolla.

Vaikutusvaltainen ortodoksikirkko on tähän saakka vastustanut perustuslain vastaisena kirkkojen sulkemisia jumalanpalveluksilta, mutta nyt sekin näyttää taipuneen. Patriarkka Kirill kehotti eilen uskovaisia rukoilemaan toistaiseksi kotonaan.

– Voitte pelastua käymättä kirkossa, hän vakuutti.

- - - - - -

Korjattu aiempaa uutista klo 15.40: Moskovassa tutkituista tartunnan saaneista alaikäisiä oli vajaat 10 prosenttia, ei vajaat 19 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Karjaalla kuvataan elokuvaa Kjell Westön romaanista – Rikinkeltaisen taivaan juhlakohtauksessa on mukana iso joukko paikallisia teatteriharrastajia
 2. Musiikkia Lohjalta Olavinlinnaan – Jyrki Anttilalla on hankalan koronakevään jälkeen edessä työntäyteinen konserttikesä
 3. Lohjan keskustan uudet kahvilat kunnioittavat perinteitä päivitetyllä otteella – nykyään halutaan tarjota rentoa tunnelmaa ja vegaanisia tuotteita
 4. Opetusministeri myönsi 800 000 euron koronatuen Lohjan esi- ja perusopetukselle sekä varhaiskasvatukseen
 5. Lohjalla yksi koronakuolema kevään ja kesän aikana – testejä tehty 2 200, viimeisin tartunta todettiin runsas viikko sitten
 6. Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut
 7. Ammattiliittojen kanneoikeus saa kannatusta – keskusta ei aja alipalkkauksen kriminalisointia
 8. Uusi synkkä koronaraja rikki: maailmanlaajuisesti varmistettu jo yli 12 miljoonaa koronatartuntaa
 9. Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 10. Australia jatkoi hongkongilaisten viisumeja viidellä vuodella ja varoitteli kansalaisiaan uudesta turvallisuuslaista – "Voit rikkoa lakia, vaikka sinun ei ole tarkoitus"
 11. Yön uutiskooste : Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Norjassa
 12. Rekkaliikenteen yhteiset EU-pelisäännöt valmistuvat viimein
 13. Oikeusministeri Henriksson Uutissuomalaiselle: Kuntavaaleissa varaudutaan erityistoimiin koronan takia
 14. Tulsassa on havaittu koronatartuntapiikki Trumpin kampanjatapahtuman jälkeen
 15. Kuntavaaleissa saatetaan turvautua poikkeuksellisiin järjestelyihin koronan vuoksi – Osa niistä vaatisi lakimuutoksen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohjalla yksi koronakuolema kevään ja kesän aikana – testejä tehty 2 200, viimeisin tartunta todettiin runsas viikko sitten
 2. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 3. Lohjan keskustan uudet kahvilat kunnioittavat perinteitä päivitetyllä otteella – nykyään halutaan tarjota rentoa tunnelmaa ja vegaanisia tuotteita
 4. Emäntäkoulun taidetta myynnissä Sammatissa tämän viikon ajan – näytillä myös valokuvia koulun pitkän historian varrelta
 5. Lumilautailun kaksinkertainen maailmanmestari Pullin kuoli kalastusonnettomuudessa
 6. Opetusministeri myönsi 800 000 euron koronatuen Lohjan esi- ja perusopetukselle sekä varhaiskasvatukseen
 7. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 8. Lammastilan pitäjä tuomittiin pysyvään eläintenpitokieltoon ja vuodeksi ehdolliseen vankeuteen
 9. Päätoimittaja Päivi Kallo: Meininkivoimaa rajan takana – matkailussa riittävät ihmisetkin
 10. Poliisi lopetti Riina Mäkisen, 20, etsinnät – rikosepäily leijuu silti ilmassa
 11. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 12. Rajut sateet tuntuvat Lohjalla eri tavoin terasseilla ja pelloilla – Porlan sademäärä heinäkuun alkupäivinä kolmanneksi suurin 62 vuoteen
 13. Kesko osti norjalaisen rautakauppaketjun
 14. Sekajätteen määrä on kasvanut Rosk'n Rollin alueella niin paljon, että osassa jätepisteitä tarvitaan ylimääräisiä tyhjennysvuoroja – jätepisteiden sotkemiseen pyritään puuttumaan kameravalvonnan avulla
 15. Värikkäät huivit heiluivat aurinkoisella keskusaukiolla – Ohjattu seniorijumppa keräsi runsaasti osallistujia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.