Euroopassa jo yli 25 000 kuollut koronavirukseen – Ranskassa ennätysmäärä koronakuolemia vuorokaudessa

STT

Euroopassa on kuollut uuteen koronavirukseen jo yli 25 000 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Se perustaa tiedon omiin laskuihinsa.

Eniten kuolemia on ollut Italiassa ja Espanjassa. Vain neljännes Euroopan koronakuolemista on kirjattu näiden maiden ulkopuolella.

Todettuja tartuntoja Euroopassa on rekisteröity noin 400 000. Todelliset tartuntamäärät ovat huomattavasti suurempia, sillä läheskään kaikkia koronaviruksesta sairastuneita ei ole pystytty testaamaan.

Koko maailmassa virukseen on kuollut vajaat 35 000 ihmistä. Tartuntoja on todettu yli 700 000. Taudista on parantunut runsaat 140 000 ihmistä.

Koronaepidemia alkoi Kiinassa viime vuoden lopulla. Sittemmin se on laajentunut maailmanlaajuiseksi pandemiaksi.

Ranskassa raportoitiin maanantaina ennätysmäärä uudesta koronaviruksesta johtuvia kuolemia vuorokauden aikana. Maanantaina kerrottiin 418 ihmisen kuolleen virukseen, mikä nosti kokonaismäärän yli 3 000:een.

Lukuun sisältyvät vain sairaalassa koronavirukseen kuolleet. Lisää koronakuolemia on todettu esimerkiksi vanhainkodeissa.

Ranskassa on lisäksi sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi yli 20 000 ihmistä, joista neljännes on tehohoidossa.

Ranskassa on ollut voimassa tiukat liikkumisrajoitukset kahden viikon ajan. Viranomaiset toivovat, että epidemian huippu ohitettaisiin loppuviikosta.

Ruotsissa koronaepidemiaan kuolleiden määrä on noussut jo 146:een. Uhrien määrä lisääntyi eilisestä 36:lla. Valtionepidemiologi Anders Tegnellin mukaan voimakas nousu voi johtua osittain tilastointiviiveestä viikonlopun aikana.

Menehtyneistä kaksi kolmasosaa on yli 70-vuotiaita ja lähes kaikki yli 50-vuotiaita. Kuolleista vain yksi on alle 30-vuotias.

Ruotsin koronaepidemia on edelleen pahin Tukholman alueella, missä on myös kirjattu selvästi yli puolet kuolemantapauksista.

Vahvistettuja koronatartuntoja on Ruotsissa kirjattu yli 4 000. Tehohoidossa on tai on ollut jo yli 300 potilasta.

Moskovassa on alettu tänään soveltaa koronavirusepidemian johdosta tiukkoja rajoituksia ulkona liikkumiseen. Kodista saa poistua vain aivan välttämättömille asioille.

Säädösten mukaan ruokaa ja lääkkeitä saa piipahtaa ostamaan. Myös roskapussin vienti ulos on sallittu, mutta koiraa ei saa lähteä ulkoiluttamaan sataa metriä kauemmas kotoa.

Pormestari Sergei Sobjanin ilmoitti yllättäen eilen illalla rajoituksista 12 miljoonan asukkaan kaupunkiin. Kadut pääkaupungissa olivat tänään hiljaisia, kahvilat ja ravintolat ovat sulkeneet ovensa jo aiemmin.

Venäjän pääministeri Mihail Mishustin kehotti tänään alueiden viranomaisia valmistautumaan samanlaisten rajoitusten käyttöönottoon myös muualla maassa. Murmanskin alueella on jo otettu samanlainen käytäntö kuin pääkaupungissa, ja Kaliningradin alueella rajoitukset astuvat voimaan huomenna.

Vahvistettujen koronatapausten määrä nousi Venäjällä tiistaina 300:lla yli 1 800:aan, eli nopeammin kuin kertaakaan aiemmin vuorokauden kuluessa. Kuolemia on kirjattu ainakin yhdeksän.

RBK-uutiskanavan mukaan Moskovassa hiljattain tutkituista paristasadasta tartunnan saaneesta vain viidesosa oli oleskellut ulkomailla viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana. Lisäksi lähes puolet tartunnan saaneista oli 18–40-vuotiaita ja vajaat 10 prosenttia alaikäisiä.

Venäjä sulki tänään koronaepidemiaan liittyvänä varotoimena ulkorajansa. Lisäksi presidentti Vladimir Putin on kehottanut kansalaisia pysymään koko tämän viikon kotona töissä käymisen sijaan. Palkat kuitenkin maksetaan, Putin lupasi viime viikolla.

Vaikutusvaltainen ortodoksikirkko on tähän saakka vastustanut perustuslain vastaisena kirkkojen sulkemisia jumalanpalveluksilta, mutta nyt sekin näyttää taipuneen. Patriarkka Kirill kehotti eilen uskovaisia rukoilemaan toistaiseksi kotonaan.

– Voitte pelastua käymättä kirkossa, hän vakuutti.

- - - - - -

Korjattu aiempaa uutista klo 15.40: Moskovassa tutkituista tartunnan saaneista alaikäisiä oli vajaat 10 prosenttia, ei vajaat 19 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ravintolat ja kahvilat saivat avata ovensa maanantaina – moni lohjalaisyrittäjistä hakee lisätilaa terasseista
 2. Lohjalle valittu uusi kaupunkisisältöjohtaja – Merja Lonkainen uskoo yksiköiden väliseen yhteistyöhön palvelujen kehittämisessä
 3. Lohjalle uusi pyöräilytapahtuma heinäkuulle –  Kuuden kylän kierros -tapahtuma tutustuttaa Lohjaan ja alueen yrityksiin
 4. Viimeisissä kuntaliitoksissa valuvika – 85 vuotta täyttävän Pekka Myllyniemen mielestä Karjalohjan ja Nummi-Pusulan kanssa tehtyjä liitoksia ei ole saatu toimimaan
 5. Monipuoliset kunnostustyöt jatkuvat Paikkarissa – torpan ympäriltä on kaadettu puita ja kesäkuusta alkaen laitumia hoitaa lammaskatras
 6. Korona ei ole säikäyttänyt ulkomaille tutkinto-opiskelijoiksi mieliviä – määrä on kaksinkertaistunut 2000-luvulla
 7. Sokerista on vaikea päästä kokonaan eroon – Tutkijan mielestä sokerittomuuteen ei edes pidä pyrkiä: "Ruoka ei saa olla mautonta eikä tylsää"
 8. Kumpi on terveydelle haitallisempaa: liika sokeri vai suola?
 9. Vieraslajit: Vieraslajin hyysäämisestä voi lain mukaan saada jopa uhkasakon – ”Mökin mummoja ei ole kovisteltu”
 10. Vieraslajit: Kaiva juurineen ylös, tukahduta... Näin torjut tavallisimmat vieraslajit
 11. Tekstiviestit: Onnittelut Pekka Myllyniemelle!
 12. Trump uhkaa kutsua armeijan laittamaan mellakat kuriin - lue yön uutiskooste
 13. Kiinteistönvälittäjät näkevät asuntokaupan elpyneen toukokuussa
 14. Mielipide: Joenpellon juhlavuodesta – kirjailija ei itse halunnut muistomerkkiä
 15. Uutissuomalainen: Yli puolet aikoo lomamatkustella vähintään tavalliseen tapaan muihin maakuntiin

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Mustasukkaisuusdraama ajoi veritekoon Lohjalla: "jos joku mun kavereista koittaa sua mä tapan sen"
 2. Lohjalle uusi pyöräilytapahtuma heinäkuulle –  Kuuden kylän kierros -tapahtuma tutustuttaa Lohjaan ja alueen yrityksiin
 3. Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi
 4. Viimeisissä kuntaliitoksissa valuvika – 85 vuotta täyttävän Pekka Myllyniemen mielestä Karjalohjan ja Nummi-Pusulan kanssa tehtyjä liitoksia ei ole saatu toimimaan
 5. Syyttäjä: United Brotherhoodin johtaja hankki bulvaanijärjestelyin kiinteistön Porvoosta ja nimesi sen itsensä mukaan
 6. Ravintolat ja kahvilat saivat avata ovensa maanantaina – moni lohjalaisyrittäjistä hakee lisätilaa terasseista
 7. Lohjalle valittu uusi kaupunkisisältöjohtaja – Merja Lonkainen uskoo yksiköiden väliseen yhteistyöhön palvelujen kehittämisessä
 8. Superpesis Oy:n alasajo pienensi rajusti Pesäpalloliiton tilinpäätöksen ylijäämää
 9. Kesämusiikkia Vihdin kirkossa – livestriimaus verkossa
 10. Lohjan uimarannat siivottu, Liessaari sai uudet pukukopit – bajamajoissa käsidesit, mutta erillistä koronaohjeistusta rannoilla ei ole
 11. Monipuoliset kunnostustyöt jatkuvat Paikkarissa – torpan ympäriltä on kaadettu puita ja kesäkuusta alkaen laitumia hoitaa lammaskatras
 12. Neidonkeidas aukeaa tauon jälkeen maanantaina – kerralla sisään pääsee enintään 80 uimaria
 13. Mielipide: Valtuustopäätöksiä puutteellisilla tiedoilla
 14. Tekstiviestit: Hölmölästä terkut
 15. Lohjan Yhteislyseon lukiosta valmistuneet ylioppilaat julkistettiin, katso nimet tästä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.