Finnair peruu huhtikuussa 2 400 kotimaan ja Euroopan lentoa, perumisista ovat ilmoittaneet myös Norwegian ja Ryanair

STT

Lentoyhtiöt ilmoittivat tiistaina peruvansa lisää lentoja koronaviruksen takia. Perumisista ovat ilmoittaneet muun muassa Finnair, Norwegian ja Ryanair.

Finnair kertoi vähentävänsä kapasiteettia kotimaan ja Euroopan liikenteessä yli 20 prosentilla huhtikuussa perumalla yhteensä noin 2 400 lentoa ja vaihtamalla osalla reiteistä konetyypin pienemmäksi.

Finnair peruu huhtikuulta kaikki Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin lennot. Myös lentoja Ouluun, Vaasaan, Joensuuhun, Kuopioon, Turkuun ja Maarianhaminaan karsitaan.

Euroopan liikenteessä Finnair peruu lentonsa Bolognaan, Stuttgartiin, Splitiin, Uumajaan ja Venetsiaan huhtikuun loppuun asti.

Lentoja vähennetään myös Pohjoismaihin. Vähennykset koskevat Göteborgiin, Kööpenhaminaan, Tukholmaan, Tromssaan, Trondheimiin ja Bergeniin kohdistuvia lentoja. Myös Tallinnaan, Hampuriin ja Moskovaan suuntautuvia lentoja karsitaan. Barcelonaan suuntautuvista lennoista karsitaan kolmannes.

Pietariin ja Vilnaan lennetään huhtikuussa pienemmillä koneilla.

Osalla Brysselin ja Lontoon lennoista vaihdetaan pienempään konetyyppiin.

Finnair oli jo aiemmin ilmoittanut peruvansa torstaista alkaen kaikki Rooman-lentonsa ja tiistaista alkaen Milanon-lentonsa 7. huhtikuuta asti.

Finnair ilmoittaa viestivänsä lentojen peruutuksista suoraan asiakkaille, joilla on varaus perutuille lennoille. Asiakkaat voivat hakea lipun hinnan palautusta tai siirtää matkaansa.

Koronaviruksen takia Finnair on ilmoittanut tarjoavansa matkustajille mahdollisuutta muuttaa lentojensa päivämäärää 30. marraskuuta asti.

Halpalentoyhtiö Norwegian puolestaan ilmoitti peruvansa koronaviruksen takia noin 3 000 lentoa maaliskuun puolivälistä kesäkuuhun asti.

Norwegian ilmoitti jo aiemmin keskeyttävänsä kaikki lentonsa Italiaan.

Myös halpalentoyhtiö Ryanair peruu kaikki lentonsa Italiaan keskiviikkoon 8. huhtikuuta asti. Kansainväliset lennot Italiaan perutaan tämän viikon perjantaista alkaen. Yhtiöllä on ollut Suomessa lentoja Lappeenrannasta Pohjois-Italian Bergamoon.

Yhtiö sanoi ottavansa suoraan yhteyttä matkustajiin ja tarjoavansa lipun hinnan palautusta tai mahdollisuutta varata uudet lennot.

Lentoyhtiöiden kenttäpaikkoja koskeviin sääntöihin on luvassa väliaikaisia muutoksia koronaviruksen vuoksi, kertoo EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

EU-sääntöjen mukaan lentoyhtiö voi menettää yhteytensä kilpailijoille, ellei se käytä vähintään 80 prosenttia sille annetuista lähtö- tai saapumisajoista. Sääntöjen väliaikaisella muutoksella pyritään von der Leyenin mukaan ehkäisemään sitä, että lentoyhtiöt eivät joutuisi tekemään lentoja tyhjillä koneilla ainoastaan yhteyksiensä säilyttämiseksi.

Monet lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet peruvansa lentoja koronavirustilanteen vuoksi.

Suomen Matkailualan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti sanoo Lännen Median haastattelussa, että alalle tarvitaan nopeasta hätäapua. Mäki-Fränti aikoo olla yhteydessä valtion suuntaan, elinkeinoministeri Mika Lintilään (kesk.) ja Finnveraan pikaisen avun saamiseksi yrityksille.

Mäki-Fränti sanoo, että kassakriisi uhkaa nyt monia vakavaraisiakin matkailualan yrityksiä ja yrityksissä joudutaan miettimään sopeutustoimia.

Suomen ulkoministeriö päivitti tiistaina Itävaltaa ja Saksaa koskevia matkustustiedotteitaan koronaviruksen takia.

Ministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Itävallan Tiroliin ja Saksan Nordrhein-Westfaleniin.

Ulkoministeriö muistuttaa myös, että terveystarkastukset ja muut poikkeusjärjestelyt saattavat aiheuttaa viivästyksiä lentokentillä, raja-asemilla ja muutenkin matkustettaessa. Matkustajia kehotetaankin varaamaan matkustamiseen tavanomaista enemmän aikaa.

Jo aiemmin ulkoministeriö suositti välttämään tarpeetonta matkustamista koko Italiaan. Italian viranomaiset ovat antaneet koko maata koskevia matkustamista, liikkumista ja kokoontumista rajoittavia määräyksiä 3. huhtikuuta asti koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Liikkumista rajoitetaan muutoin kuin tarpeellisiin työtehtäviin, terveyteen tai muihin pakollisiin tilanteisiin liittyvissä tapauksissa. Ulkoministeriö kertoi tiistaina matkustustiedotteessa, että ulkona liikkuessa pitäisi olla mukana Italian sisäministeriön verkkosivuilta löytyvä ja tulostettava ilmoituslomake, jossa itse tulee vakuuttaa ulkona liikkumisen syy.

Matkustamista tulee ministeriön mukaan lisäksi välttää Kiinan Wuhanin kaupunkiin ja Hubein maakuntaan sekä Etelä-Korean Daegun kaupunkiin ja Pohjois-Gyeongsangin maakuntaan.

Ulkoministeriö kehottaa harkitsemaan lisäksi erityisen tarkkaan matkustamista Kiinan Zhejiangin maakuntaan.

------

Korjattu klo 7.23 kohtaa Ryanairin lentojen perumisesta: 8. huhtikuuta on keskiviikko, ei perjantai.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lohjalaisten lukuinto kasvoi alkukesästä
 2. Kauniiden asioiden äärellä: Terttu Aholan spontaani luonne näkyy hänen teoksissaan
 3. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 4. Lakkautettujen leikkipuistojen laitteita kierrätetään Lohjan puistoissa – Uusien laitteiden jatkuva hankkiminen olisi kaupungille iso menoerä
 5. Länsi-Uudenmaan musiikkiopistoon reilusti enemmän hakijoita – kasvu voi johtua opiston uudistetusta hakujärjestelmästä
 6. Yhdysvalloissa yli 2 000 uutta koronakuolemaa, päiväluku on korkein kuukausiin - lue yön uutiskooste
 7. Ari Helmisen uutisanalyysi: Keskusta kaipaa johtajaa, joka osaa kasata joukot – "Meidän porukka on aika rikki ja olemme jakautuneet"
 8. Jets joutui jäälle ilman Lainetta – NHL:n pudotuspelikarsinnoissa Vancouver repi johtoa Minnesotaan
 9. Trump allekirjoitti presidentin asetuksen Tiktokista – CNN: Asetus kieltää sovelluksen toiminnan USA:ssa, ellei kauppoja synny
 10. Näköislehdessä tänään: Luontoharrastusten ykkönen tarjoaa muitakin makuelämyksiä kuin perinteisen mustikan – Kokenut marjastaja Päivi Hokkanen antaa vinkit aloittamiseen
 11. Beirutissa poliisi käytti kyynelkaasua hallitusta vastustaviin mielenosoittajiin – tiistain räjähdyksen uhriluku jo 149
 12. Viikonlopuksi luvataan hellettä, mutta Lappi viilenee sunnuntaina
 13. Yhdysvalloissa yli 2 000 uutta koronakuolemaa – päiväluku on korkein kuukausiin
 14. Twitter haluaa rajoittaa valtiojohtoisia vaikuttamisyrityksiä – useiden medioiden tilit saamassa uuden merkinnän
 15. Hradecky nollasi Rangersin pelkällä katseella, Leverkusen jatkaa europokaalin tavoittelua

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lohduton näky palopaikalta: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 3. Länsi-Uudenmaan asuntomurtojen suma selvisi – Poliisi: "Miesjoukko kiinni tarkkasilmäisten ansiosta"
 4. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 5. Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa – Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"
 6. Yrittäjä Olli Muurainen kertoo saaneensa koronatartunnan – Karjaalla suljettiin ravintola altistuksen takia
 7. Näyttelijä Maija Karhi on kuollut – Yle: Voitti Jussi-patsaita jo 1950-luvulta lähtien
 8. STM:n Varhila: Kasvomaskisuositus tulee, jos koronatilanne huononee
 9. Yksikään lohjalainen ei ole saanut koronadiagnoosia kuukauteen – testejä tehdään nyt arkipäivisin Lohjalla jopa 70
 10. Syksyn kouluruokailut suunnitellaan Lohjalla koulukohtaisesti – ruokailujen järjestämiseen saattaa kohdistua uusia haasteita
 11. Karstuntie kuntoon elokuun aikana: Teräsverkkoa rakenteisiin – päällystystyö alkaa 17.8.
 12. Suurseurojen ykköspyssyt tulehdustilassa Mestarien liigan neljännesvälierien alla
 13. ”Kuin pienellä lomalla kävisi” – Lohjan Seudun Soutajat juhlii 30-vuotista taivaltaan soutukilpailulla
 14. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 15. Lakkautettujen leikkipuistojen laitteita kierrätetään Lohjan puistoissa – Uusien laitteiden jatkuva hankkiminen olisi kaupungille iso menoerä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.