Juuri nyt: Moottoritieliikenne kiertotielle – Karnaisten tunnelin valoja ja kameroita korjataan yhä

Turun moottoritietä - taustalla Lehmihaan tunneli. Heli Kurimo / arkistokuva

Kai Jauhiainen

Turun moottoritien liikenne ohjataan edelleen vanhalle Ykköstielle Nummen liittymän ja Karnaisten liittymän välissä. Torstain ja perjantain välisenä yönä Lehmihaan ja Karnaisten tunneleiden valaistus- ja kamerajärjestelmissä oli häiriöitä. Kello viideltä aamuyöstä liikenne ohjattiin kiertotielle.

– Korjaamme vikoja mahdollisimman nopeasti, mutta en osaa sanoa milloin moottoritie voidaan avata, kertoo Tieyhtiö Ykköstie Oy:n toimitusjohtaja Leila Rantanen.

Tunnelihäiriön syynä ovat Rantasen mukaan Roution ja Karnaisten alueella torstain ja perjantain välisenä yönä tapahtuneet useat sähkökatkot.

– Sitä me nyt myös selvitetään, että miksi meidän varajärjestelmämme eivät toimineet niin kuin olisi pitänyt. Sähköviat ovat hankalia selvittää, ne ovat vähän henkimaailman juttuja, kertoo Rantanen.

Viat ilmenivät Lehmihaan ja Karnaisten tunneleissa. Perjantaina aamupäivällä Lehmihaassa järjestelmät toimivat jo, mutta Karnaisten tunnelissa työt ovat yhä kesken.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut