Karjalohjan Koivu ja Tähti soi rakkautta ja lempeä: mukana muun muassa Marko Ylönen, Angelika Klas ja Marion Melnik

Marko Ylönen on rakastettu sellotaitelija, joka toimii myös Sibelius-Akatemian kamarimusiikin professorina. Heinäkuussa hän esiintyy Karjalohjalla.

Sari Mattila

KARJALOHJA|Karjalohjalla heinäkuussa järjestettävän Koivu ja Tähti -festivaalin ohjelma on nyt julkistettu. Se soi lempeä ja rakkautta.

–Festivaali alkaa vauhdikkaasti sopraanosisarustenAngelika Klasin ja Marion Melnikin sekä Seppo Hovin johdolla Sunnuntain toivotut -konsertilla. Se sisältää muun muassa ooppera- ja operettiaarioita, musikaalisävelmiä, chansonia, tangoa sekä ikivihreitä. Agelika Klas osaa todella ottaa yleisönsä. Uskon, että kuulemme konsertissa myös Klasin Saarenmaan valssin suomeksi ja viroksi laulettuna. Jos kysyntää on, järjestämme sunnuntaina kaksi konserttia, kertoo Suvi Olavinen

Olavinen on toinen Koivu ja Tähti -festivaalin taiteellista johtajista. Toinen on Sibeliuksen tyttärentyttärentyttärentytär Ruusamari Teppo He ovat myös tapahtuman perustajia.

Sellotaiteilijari Marko Ylönen sekä pianotaiteilija Risto Laurialaesiintyvät maanantain iltakonsertissa Jotka tuntevat rakkauden. Konsertissa kuullaan muun muassa Bachin Gambasonaatti no 2 D-duuri, Debussyn sonaatti sellolle ja pianolle sekä Muunnelmia Mozartin Taikahuilu-oopperan teemasta Bei Männern welche Liebe Fühlen.

–Maanantaina luvassa on kahvikonsertti, jossa viulisti Linda Hedlund sekä pianisti Roosamari Teppo soittavat muun muassa ihanaakin ihanamman César Franckinsonaatin, joka on sävelletty häälahjaksi viulisti Eugéne Ysaÿelle. Kiihkeää rakkautta on vuorossa tiistain flamenco-konsertissa, jossa esiintyvät kitaristi Raul Mannola ja tanssija Aylin Eleonora He lentävät Karjalohjalle suoraan Madridista.

Tiistaina aamupäivällä Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston rehtori Janne Haapanen kertoo Aino ja Jean Sibeliuksen kirjeenvaihdosta. Konsertissa kuullaan viulisti Linda Hedlundia sekä Järnefelt Piano Trioa.

Lukijoina ovat näyttelijä Kai Lehtinen sekä Suvi Olavinen.

Lapsiakaan ei ole unohdettu, vaan maanantaina lausuja Helena Wileniuksen Satumuori-hahmo kertoo lapsille Topeliuksen sadun Adalmiinan helmi.

Koivu ja tähti -festivaali järjestettiin viime kesänä ensimmäisen kerran. Olavinen kertoo, että se sai erittäin hienon vastaanoton sekä festivaalivierailta että taiteilijoilta. Tapahtuman konseptia ei siis ole tarvinnut muuttaa.

–Tapahtumaa tehdään suurella sydämellä ja rakkaudesta taiteeseen. Siitä on muotoutunut intiimi ja laadukas tapahtuma, jossa sekä taiteilijat että musiikin ystävät haluavat olla mukana.

Koivu ja tähti -festivaali 22.–24. heinäkuuta Karjalohjalla Vanha Passin tilalla osoitteessa Mikolanraitti 9. Lisätietoa Facebookissa Koivujatahtifestival, www.acktefestival.fi->ohjelma->Koivu ja tähti -festivaali. Lippuvaraukset 1.2. alkaen Cafe Lauri, Kappakatu 16, Lohja tai [emailprotected]

Koivu ja tähti 22.–24.7.2018

Sunnuntai 22.7.

Sunnuntain toivotut kello 18, mahdollisesti myös kello 20. Sopraanot Angelika Klas ja Marion Melnik, Seppo Hovi, piano ja juonto.

Maanantai 23.7.

Prinsessa, joka hukkasi kruununsa, vuorovaikutteinen satuhetki puutarhassa kello 13. Satumuori Helena Wilenius.

Iltapäivän kahvikonsertti Linda Hedlund, viulu, Ruusamari Teppo, piano.

Jotka tuntevat rakkauden -konsertti kello 19. Marko Ylönen sello, Risto Lauriala, piano.

Tiistai 24.7.

Sydämen aamu–Sibelius-iltapäivä, musiikkia ja kirjeitä kello 14. Janne Haapanen kertoo Aino ja Jean Sibeliuksen kirjeenvaihdosta. Linda Hedlund, viulu, Järnefelt Piano Trio: Päivikki Nykter, viulu, Katri Ervamaa, sello, Ruusamari Teppo, piano. Lukijat Suvi Olavinen ja Kai Lehtinen.

Flamenco Twilight kello 20. Raul Mannola, kitara, Aylin Eleonora, tanssi.

Päätösjamit kello 22. Jazzia, flamencoa, klassista, yllätysesiintyjiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.