Vantaalainen Crista, 18, avautuu blogissaan: "Ihme, että selvisin tästä kauneusleikkauksesta edes elossa"

Vantaalaisnainen kertoo koskettavan tarinan siitä miten hänen kauneusleikkauksensa meni pieleen. Kuvituskuva. Päivi Tuovinen / Arkisto

Jari Pietiläinen

Vantaalainen Crista Jaatinen, 18, kertoo Blogbook-blogissaan karmean tarinan siitä, miten ulkomailla tehty kauneusleikkaus voi mennä sananmukaisesti pyllylleen.

Jaatinen lähti Liettuaan, jossa hänen vasemmanpuoleista pakaraimplanttiaan oli tarkoitus korjata. Leikkaus tehtiin viime maaliskuussa.

– Noin kuukausi leikkauksen jälkeen huomasin toisen implantin näkyvän. Myös leikkaushaavani oli repeillyt useasti, Jaatinen kertoo.

– Kävin sitä lääkärissä näyttämässä, jolloin huomattiin, että pakara on tulehtunut. Aloin saada antibiootteja, joiden avulla tulehdus saatiinkin pois, mutta implantti silti törrötti ikävästi ulos. Otin klinikkaan yhteyttä ja he suostuivat sen korjaamaan.

Korjausleikkaus toteutettiin vihdoinsyyskuussa 2017, mutta sitä ennen Jaatinen kärsi paljon ja monet yöunet menivät kipujen takia.

Liettuassa tehdyn operaation jälkeen Jaatisen vasen pakara tulehtui todella pahasti.

– En pystynyt enään kävelemään ja itkin kivusta. Minut otettiin Jorvin sairaalaan osastolle hoitoon ja aloitettiin antibioottihoito. Pääsin kotiin kun tulehdus arvot alkoivat laskea, kotiin päästyäni huomasin että implantti törröttää ulos vielä pahemmin kuin ensimmäisen leikkauksen jälkeen, Jaatinen tilittää.

Lopulta selvisi, että Jaatiselle oli asennettu kokonaan väärä implantti. Joulukuussa implantit poistettiin kokonaan.

– Vietin monta päivää itkien, koska koko vuoden kipu ja kärsimys ja kaikki rahat mitä leikkauksiin oli mennyt olivat turhia. Kerroin tilanteesta klinikalle ja kerroin myös että aion haastaa heidät oikeuteen.

Klinikan väki kertoi olevansa pahoillaan. Jaatinen puolestaan pitää itseään onnekkaana, että on kaiken jälkeen ylipäätään elossa.

– Implantit olivat aiheuttaneet suurta tuhoa kehossani. Tässä vaiheessa romahdin totaalisesti tiesin mikä leikkaus minua odottaa, enkä olisi koskaan uskonut että näin voi käydä.

– Haluankin varoittaa kaikkia teitä jotka implanttien laitosta haaveilee, se ei ole sen arvoista.

Jaatisen kokemuksista kertoi ensin Ilta-Sanomat

Lue myös: Cristan, 18, peppu pitää operoida uusiksi – Husin kirurgi: "Kauneusleikkauksen korjaaminen maksaa pahimmillaan satoja tuhansia euroja"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lohjan säästölistalla päiväkotien lakkautuksia – säästöt uhkaavat myös avointen päiväkotien toiminnan jatkoa
 2. Trumpetilla tuttuja säveliä ikäihmisille – Lohjan kaupunginorkesteri tarjoaa iloa sisäpihoilta parvekkeille
 3. Lohjalla alkaa elokuun alussa 6-vuotiaiden valmistava opetus – opetus lähipäiväkodin ryhmässä
 4. Peräänantamattomuus vei nummelalaiset Esa ja Jani Sievisen uintimaailman huipulle – 39 arvokisamitalia valmentajana saavuttanut Esa Sievinen on nyt päättänyt jäädä eläkkeelle valmennustyöstä.
 5. Puut kukkivat Karkalin keväässä – ihastuttava Arboretum Magnolia on taas avoinna pitkän tauon jälkeen
 6. Espoon Mäkkylässä räjähdys poliisioperaation yhteydessä, kaksi poliisia sairaalaan
 7. Silverstonen moottorirata varautuu isännöimään elokuussa kahta F1-kilpailua
 8. Pääministeri Marin koronapaperien julkisuudesta: Tietopyynnöt eivät ole olleet ministerien käsittelyssä
 9. Elinvoimaisuustutkimus selvitti: Lohjan keskustan vireystila on vuodessa kohentunut
 10. Pääministeri Marin jää sairauslomalle vilustumisen vuoksi
 11. Henkilö: Näyttelijä Kari Hietalahti juotti Tommi Korpelan humalaan ja sai tämän innostumaan kalastusohjelmasta – Idea koiran ottamisesta mukaan napattiin Paris Hiltonilta
 12. Britanniassa koronakohussa ryvettynyt pääministerin erityisneuvonantaja arvioi toimineensa järkevästi ja laillisesti
 13. Omistajaohjausministeri Tuppurainen torjuu kokoomuksen ehdotuksen lentojen ostopalveluista: "Ensisijaista on yhteyksien palauttaminen kaupallisesti"
 14. Suomen naisten squashmaajoukkueen ykköspelaaja saa treenikyytiä isältään – EM-kotikisoissa tavoitteena on mitali
 15. Vasemmalle pysäköinti sallitaan: Lohjalainen liikenteenopettaja Ilkka Rauhala ennustaa ongelmia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.