Mies lähti joulumarkkinoille – varas tönäisi ja vei lompakon ovelalla kikalla

Lompakon väkivaltainen ryöstöyritys Helsingissä toi tulokseksi ehdotonta vankeutta.  Johanna Halava / arkisto

Jari Pietiläinen

Joulumarkkinoilla vierailleelta mieheltä anastettiin perjantaina Senaatintorilla olkalaukusta lompakko. Mies oli ystävänsä kanssa yhdellä kojuista, kun noin 25-vuotias mies tönäisi häntä ja poistui paikalta. Mies väisti tönäisyä, eikä kiinnittänyt asiaan sillä hetkellä enempää huomiota.

Torikierroksen jälkeen mies huomasi, että olkalaukun vetoketjut olivat auki ja lompakko oli hävinnyt. Myöhemmin samana iltana miehelle soitettiin ja kerrottiin, että hänen lompakkonsa oli löytynyt Tuomiokirkon lähistöltä. Lompakosta oli anastettu käteistä rahaa sekä kaksi konserttilippua.

Helsingin poliisille on viime viikkoina tehty useita rikosilmoituksia kantakaupungin alueella tapahtuneista lompakkovarkauksista.

– Kehotan kaikkia kaupungilla liikkuvia pitämään tarkasti huolta omaisuudestaan, opastaa rikoskomisario Jouni Jokinen Helsingin poliisilaitokselta.

Arvotavaroita on hyvä pitää silmällä varsinkin suurissa ihmisjoukoissa liikkuessa, kuten toreilla, tapahtumissa ja julkisissa kulkuneuvoissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.