Länsi-Uusimaa sähkökatkojen kourissa – Yli 9 000 kotia pimeänä

Tykkylumi aiheuttaa tällä hetkellä monenlaisia ongelmia. Anneli Tuominen-Halomo / arkisto

Jari Pietiläinen

Erittäin huono säätila ja lumenpaljous ovat aiheuttaneet läntisellä Uudellamaalla massiivisten sähkökatkojen suman.

Sähköyhtiö Carunan tämänhetkisten tietojen mukaan peräti 10400 kotitaloutta on Länsi-Uudenmaan alueella nyt vailla sähköä. Näistä kodeista 8 800 sijaitsee Espoossa ja 1 200Kirkkonummella. Tilanne elää kaiken aikaa.

Korjaustyöt ovat käynnissä ja varautumista on lisätty ja jatkettu yön yli huomiseen saakka.

Etelä- ja Lounais-Suomessa sataa parhaillaan runsaasti märkää lunta, joka kerääntyy sähkölinjoille. Puut taipuvat tykkylumen painosta sähkölinjoille, mistä aiheutuu sähkökatkoja. Eniten sähkökatkoja on Varsinais-Suomessa. Korjaustyöt ovat käynnissä, mutta sää hankaloittaa liikkumista ja viankorjaustoimenpiteitä.

Caruna on lisännyt viankorjaushenkilökuntaa entisestään, jotta viat saadaan mahdollisimman nopeasti korjattua. Henkilöstöä on lisätty myös käyttökeskukseen valvomaan sähköverkon tilaa ja ohjaamaan viankorjaustoimenpiteitä sekä vikapuhelimeen asiakkaidenavuksi.

Helsingin ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksilla on parhaillaan valtaisa työtehtävien suma. Esimerkiksi Espoossa on kello 16.00 ja kello 18.00 välisenä aikana tehty tai käynnissä kaikkiaan nelisenkymmentä vahingontorjuntaan liittyvää tehtävää. Espoossa vastaavia tehtäviä on kahden tunnin aikana ollut parikymmentä, samoin Vantaalla.

Pelastuslaitokset varoittivat pääkaupunkiseudun asukkaita sähkölinjoja katkovasta tykkylumesta jo aiemmin päivällä.

Juttua päivitetty sähköttömien talouksien lukumäärän osalta useaan kertaan tiistai-illan 12.12. mittaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.