Lohjan Asuntomessujen projektipäällikkö Mirka Härkönen: "Haluan, että näistä tulee parhaat asuntomessut ikinä!"

- Asuntomessut ovat Lohjan lippu Suomen kartalle, Asuntomessujen projektipäällikkö Mirka Härkönen sanoo. Annukka Vakkuri

Annukka Vakkuri

Lohjalla vuonna 2021 toteutettavat Asuntomessut Hiidensalmen alueella ovat käynnistyneet tohinalla messujen projektipäällikön Mirka Härkösen käsissä.

Tehtävässään lokakuun lopussa aloittanut Härkönen on messuista enemmän kuin motivoitunut.

Vahva työkokemus Sito Oy:ssä suurten aluerakennushankkeiden koordinointipalveluiden projektinvetotehtävien, kehityksen ja myynnin parissa, osaston vetovastuu, viestintä- ja vuorovaikutustehtävät ja niistä vastaaminen antavat naiselle vahvan pohjan uuteen tehtäväänsä.

Myös infran ja maankäytön parissa työskennelleellä naisella on "hiukan hajua" millaiseen hommaan on asuntomessujen projektipäällikkönä päänsä pistänyt.

– Olen aivan innoissani! Aluksi koko homma ei tuntunut työltä ollenkaan, mukavien ja innostavien ihmisten kanssa työskentely on ollut erittäin antoisaa. Totta kai olen palannut maan pinnalle pikku hiljaa, työtä on paljon ja päivät ovat hektisiä, mutta tämä on ehdottomasti unelmaduunini, Espoossa perheineen asuva Härkönen sanoo.

Härkönen on naimisissa oleva kahden lapsen äiti. Tästä on ruohonjuuritason etua myös asuntomessujen suunnittelussa.

– Perheeseemme kuuluu 11-vuotias tytär ja 5-vuotias poika. Sijainti ja liikkumisyhteydet olivat meille merkittäviä tekijöitä asuinalueen valinnassa. Myös messujen eräänä merkittävänä tekijänä komeilee juuri sijainti; hyvät yhteydet keskustaan järvimaisemissa.

Härkönen painottaakin asuntomessujen tähtäävään juuri pysyvään, aktiiviseen ja yhteisölliseen asumiseen.

– Vain osa tulevasta Hiidensalmen kaava-alueesta tulee asuntomessujen käyttöön. Tarkoitus on luoda Lohjalle hyvin uudenlainen asumisympäristö, jossa eri sukupolvet, asumismuodot ja elämäntilanteet sekoittuvat rikastuttavalla tavalla keskenään.

– Tällä hetkellä kartoitamme mitä lohjalaiset ja alueen tulevat asukkaat haluavat. Se on messujen suunnittelun lähtökohta. On erittäin iso ja hieno asia, että asuntomessut toteutetaan Lohjalla. Se on Lohjan lippu Suomen kartalle.

– Haluan, että Lohjan asuntomessuista tulee parhaat ikinä! Härkönen huokaisee silmät innosta sikkuralla.

Nainen luonnehtii itseään innostuneeksi, innostavaksi ja isojen kokonaisuuksien hahmottajaksi.

Nämä ominaisuudet ovatkin messujen projektipäällikölle eduksi.

– Tykkään tehdä erilaisten ihmisten kanssa töitä, suunnitella ja ideoida uudenlaisia juttuja.

Täysin uudenlaista onkin, että osuuskuntamuotoinen asuminen näkee päivän valon ensi kertaa Suomessa Lohjan tulevilla asuntomessuilla.

– Osuuskuntamuotoinen rakentaminen helpottaa rakennusprojektia paljon ja tuo kustannussäästöjä. "Tuotteistetun ryhmärakentamisen" etuja ovat muun muassa myös se, että asukkaat pääsevät vaikuttamaan omaan asumisympäristöönsä paljon aikaisemmassa vaiheessa. Rakennusvaiheessa väliportaita jää myös paljon pois.

Energinen nainen on tänä syksynä löytänyt myös uudenlaisen tavan pitää itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan huolta:

– Aloitin aikuisakrobatian, harjoittelen juuri käsillä seisontaa, se on onnistuu häthätää, Mirka Härkönen kertoo nauraen.

Mirka Härkönen

Syntynyt Espoossa 1975.

Asuu perheineen Espoossa; perheeseen kuuluu aviomies ja 11- ja 5-vuotiaat lapset.

Lohjan Asuntomessujen projektipäällikkö.

Työskennellyt pitkään Sitossa projektipäällikkönä, apulaisosastopäällikkönä ja osastopäällikkönä.

Pitkä kokemus kaupunkikehitys- ja infrahankkeissa suuren infahankkeen projektinjohtotehtävistä aina asiantuntijatyöpajojen järjestämiseen.

Koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

Aiemmat siteet Lohjaan: "Nuorempana olin Lohjalla kesätöissä."

Harrastaa akrobatiaa ja lenkkeilyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.