Vauvan pahoinpitelyepäily tutkinnassa Helsingissä – "Poliisi odottaa asiassa muun muassa lääkärinlausuntoa"

Poliisi ei kommentoi tapauksen tarkempia yksityiskohtia. Arkisto / Jussi Vehkasalo

Helsingin poliisilaitos tiedottaa tutkivansa noin pari viikkoa sitten poliisin tietoon tullutta, alle yksivuotiaaseen lapseen kohdistunutta epäiltyä väkivaltarikosta.

– Tapahtunutta tutkitaan tässä vaiheessa pahoinpitelynä ja heitteillepanona. Tutkinta on kesken ja poliisi odottaa asiassa muun muassa lääkärinlausuntoa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Rikosnimikkeet voivat tarkentua, kun tutkinta etenee. Poliisi ei kommentoi kyseisen tapauksen tarkempia yksityiskohtia.

– Kuten sanottu, tapauksen tutkinta on vielä olennaisesti kesken. Lisäksi haluamme suojella rikoksen uhrin, eli tässä tapauksessa pienen lapsen yksityisyyttä, Antikainen perustelee.

Kun poliisin tietoon tulee rikosepäily, jossa uhri on lapsi, poliisi tekee tiivistä yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa, sanotaan tiedotteessa. Poliisi ei kuitenkaan voi kommentoida yksittäisen tapauksen osalta, millaisiin toimiin muut viranomaiset ovat asiassa ryhtyneet.

– Tärkeintä on, että asia on saatettu viranomaisten tietoon. Kehotamme kaikkia, jotka ovat huolissaan lähimmäisen, erityisesti lapsen hyvinvoinnista, olemaan yhteydessä viranomaisiin.

Rikosepäilyistä tulee ilmoittaa viipymättä poliisille. Akuuteissa tilanteissa ilmoitus tulee tehdä hätänumeroon 112. Lastensuojeluilmoituksen voi ja se kannattaa tehdä jo siinä vaiheessa, kun herää huoli perheen tilanteesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut