Meidän aika -näytelmä debytoi elämyskaivoksessa – lavalla Anna Rimpinen ja Kai Lehtinen

LOHJA|Onko meillä kaikilla saman verran aikaa vuorokaudessa? Mihin haluamme käyttää aikaamme eniten?

Pystymmekö kantamaan ajankäyttömme seuraukset? Miten varhaiset ihmissuhteet näkyvät arjessamme tänään?

Lohjalaisohjaaja Anna Rimpisen käsikirjoittama ja ohjaama ajan hermolla sykkivä näytelmä Meidän aika herättää katsojassa liudan kysymyksiä–jo harjoitusten ensiminuutteja seuratessa.

–Tavallisen ihmisen perhesuhteet ovat merkittävä tekijä ihmisen elämässä. Näistä suhteista löytyy kaikki se, mitä etsimme Netflixistä tai sosiaalisesta mediasta. Näytelmän kantava teema on isän ja tyttären suhde, sanoo näytelmän toisessa pääroolissa nähtävä Kai Lehtinen

Lehtisen vastaparina näyttelee Anna Rimpinen. Kaksikko tuo lavalle dilemman, joka vaanii ihmissuhteissa, kun ”joku on jättänyt perheessä pöydän pyyhkimättä tai vessan pesemättä”.

–Jokainen näkee tai saa irti näytelmästä juuri sen verran kuin hänelle on sopivasti. Yksi hetki voi vaikuttaa koko loppuelämään. Samalla saatamme elää pitkän ajanjakson, josta emme muista paljoakaan jälkikäteen, Rimpinen sanoo.

–Mitä tapahtuu, kun ihmissuhteissa ei puhuta oikeista asioista, vaan jostain muusta. Meidän aika -näytelmä tuo kaikki elon vaiheet näkyville kahdesta suunnasta, isän ja tyttären näkökulmasta katsottuna, Kai Lehtinen selvittää.

Näytelmä koetaan uudenaikaisella tavalla: lavasteet ja visuaalinen ilme luodaan 2d-projisoinnilla kolmiulotteiselle näyttämölle. Projisoinnista vastaa teknikko Jussi Ontero

Näytelmän äänimaailma on lohjalaisen musiikkiosaaja ja säveltäjä Joni Pitkosen käsialaa.

–Äänisuunnittelu lähtee siitä, että ensin havaitaan mitä ääniä kaivoksessa itsessään on. Äänimaailma on näytelmässä minimalistista, sillä tarkoitus on korostaa näytelmän juonta.

–Ääni on meille näyttelijöille pohja, jota vasten näyttelemme. Musiikki ja äänet herättävät tunteen, jonka pyrin välittämään katsojalle, Kai Lehtinen muotoilee.

Meidän aika -näytelmä saa ensi-iltansa perjantaina 22. syyskuuta uudistuneessa Tytyri elämyskaivoksessa.

–Kyseessä on Tytyrin elämyskaivoksen ensimmäinen näytelmä. Täällä halutaan nähdä myös paljon Lohjan ulkopuolelta tulevia katsojia. Tarjolla on erilainen tapa kokea kaivos osaavan paikallisen porukan tähdittämänä, Lohjan matkailupäällikkö Minna Ermala sanoo.

–Olosuhteet ovat kaivoksessa samat säästä riippumatta ja siksikin näytelmä sopii hienosti syksyn pimeyteen ja sateisiin.

–Elämyskaivokselle näytelmä on ehdottomasti syksyn suurin panostus. Upeat lohjalaiset osaajat, eksoottinen paikka ja uudenlainen toteutus, Minna Ermala listaa Meidän aika -näytelmän tähtipuolia.

Meidän aika

Käsikirjoitus ja ohjaus Anna Rimpinen.

Näyttelijät Anna Rimpinen ja Kai Lehtinen.

Musiikki Joni Pitkonen.

Tekniikka ja animaatiot Jussi Ontero.

Esitykset: Ensi-ilta 22.9. klo 19. Muut esitykset:

23.9. klo 19, 24.9. klo 17, 29.9. klo 19, 30.9 klo 19, 1.10. klo 17, 10.11. klo 19, 11.11. klo 19, 12.11. klo 17, 17.11. klo 19, 18.11. klo 19, 19.11. klo 17.

Myynti www.netticket.fi, Lohjan kaupungin asiakaspalvelupisteet, Lohjan Matkailupalvelukeskus, Lohjan ja Nummelan Prismat.

Elokuussa ostetut liput 25 euroa, muuten 29 euroa.

Tarjoilu ennen näytelmän alkua, Kaffela.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut