Lohjan kaupunki lomauttaa lähes 300 henkilöä: 211 henkilöä hyvinvointi-toimialalta ja 82 henkilöä elinvoima-toimialalta

Kuvituskuva. Jukka Nurmilaakso

Lohjan kaupungin yt-neuvottelut ovat päättyneet. Lopputuloksena kaupunki lomauttaa lähes 300 työntekijää.

Lomautukset koskevat hyvinvointi-toimialalla 211 henkilöä ja elinvoima-toimialalla 82 henkilöä. Osa työn vähenemisen vaikutuksista voitiin huomioida lomajärjestelyin. Lomautukset toteutetaan kesä- ja heinäkuussa ja ne kestävät 30–60 vuorokautta.

Lomautukset kohdennettiin niiden yksiköiden henkilökuntaan, joissa toiminta on loppunut tai merkittävästi supistunut valmiuslain voimaantulon takia sekä niihin yksiköihin, joissa toiminta on vähentynyt tai henkilöstöä ei voida siirtää muihin työtehtäviin.

Lohjan kaupungin tiedotteen mukaan henkilöstöä edustavat järjestöt jättivät asiaan eriävän mielipiteen.

Poikkeustilanteen alettua Lohjan kaupungin henkilöstöä on jo siirretty määräaikaisesti uusiin tehtäviin tukemaan erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa. Lohjan kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että ensisijaisesti henkilöstöä on siirretty kriittisiin toimintoihin niistä yksiköistä, joissa toiminta on loppunut tai sitä on supistettu.

Yhteistoimintaneuvottelut käytiin ajalla 14.–28.4.2020 henkilöstön lomauttamiseksi. Yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamisesta henkilöstön lomauttamiseksi päätti kaupunginhallitus kokouksessaan 6. huhtikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.