Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Länsi-Uudenmaan asuntomurtojen suma selvisi – Poliisi: "Miesjoukko kiinni tarkkasilmäisten ansiosta"

Länsi-Uudenmaan poliisi on selvittänyt laajan asuntomurtojen ja törkeiden varkauksien suman, joka on rehottanut läntisellä Uudellamaalla.

Tutkintavankeudessa on parhaillaan kolme georgialaista miestä, joita epäillään Espoossa, Lohjalla, Vantaalla ja Nurmijärvellä tapahtuneiden rötöstelyjen vuoksi.

Poliisi sai kesäkuun alusta lukien kansalaishavaintoja asuntomurtopaikkojen läheisyydestä Citroën-merkkisestä ulkomaan rekisterissä olevasta henkilöautosta. Havainnoissa ilmeni tavanomaisesta autoilusta poikkeavia piirteitä.

Autosta oli esimerkiksi saatettu tehdä havaintoja pientaloalueelta päättyvän tien varrelta, autoon oli saatettu juosta yllättäen metsästä, ja auton sijainti havaintopaikalla ei ollut tavanomaista.

Kyseinen auto tavattiin Tikkurilasta lauantaina 10. kesäkuuta, jolloin autosta otettiin kiinni kaksi georgialaiseksi ilmennyttä miestä.

Tutkinnassa ilmeni että autolla oli Suomessa liikkunut myös kolmas georgialainen mies, joka tavattiin ja otettiin kiinni sunnuntaina 11. kesäkuuta Katajanokan satamasta. Miehen hallusta löytyi Lohjan asuntomurrolta anastettua omaisuutta.

Epäillyt on vangittuna Espoossa, Lohjalla, Vantaalla ja Nurmijärvellä tapahtuneisiin viiteen törkeään varkauteen. Rikoksen tutkinta on tällä hetkellä kesken. Kateissa on isohko määrä eri asunnoista anastettuja koruja. Asiaa tutkii Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

Kesälomalle lähtevän on hyvä muistaa, että hyvä keino asuntomurtojen ennalta estämiseen on pitää asunto asutun näköisenä myös lomakaudella. Esimerkiksi naapureita voi pyytää tyhjentämään postilaatikon ja leikkaamaan nurmikon.

Asunnoissa tulisi olla vakuutukset kunnossa. Kerrostaloasunnoissa lisäturvalukitus estää tehokkaasti murrot. Kansalaisten kannattaa myös olla valppaana ja tehdä havaintoja poikkeavasta liikehdinnästä esimerkiksi pientaloalueilla.

– Vaikka asuntomurroissa tapahtuu pieni piikki lomakauden alkaessa, ei kotona olemista tai reissuun lähtemistä kannata etukäteen juurikaan pelätä, poliisi rauhoittelee.

Asuntomurron uhriksi joutuminen on erittäin harvinaista, sillä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella asuntomurtoja tapahtuu vuodessa keskimäärin 200–300, mikä on runsaan 455 000 henkilön asukaslukuun suhteutettuna vähän.