Tiesitkö? Jukka Kuoppamäki on Topeliuksen jälkeläinen, esiintyy Karjalohjan uudessa musiikkitapahtumassa Koivussa ja tähdessä

Karjalohjan kirkko on toinen Koivu ja tähti -festivaalin konserttipaikoista. Toinen on Vanha Passin tila. Heli Kurimo

Erja Hinkkanen

KARJALOHJA | Kirjailija Sakari Topelius ja säveltäjä Jean Sibelius kohtaavat Karjalohjan uudessa musiikkitapahtumassa Koivussa ja tähdessä. Se järjestetään 23.–26. heinäkuuta Vanha Passin tilalla ja Karjalohjan kirkossa.

Tapahtumassa esiintyvät monen muun taiteilijan lisäksi kansallistaiteilijoiden jälkeläiset, muusikko Jukka Kuoppamäkija pianotaiteilija Ruusamari Teppo

–Kuoppamäen isoäidinisoisä oli Topelius ja Teppo on Sibeliuksen tyttärentyttärentyttärentytär, kertoo Suvi Olavinen, toinen musiikkitapahtuman äideistä. Toinen on hänen ystävänsä Ruusamari Teppo.

Olavinen on Helsingissä järjestettävän Aino Acktén kamarifestivaalin taiteellinen johtaja ja Teppo USA:ssa asuva konserttipianisti. Yhteisen musiikki tapahtuman järjestämistä ystävykset ovat suunnitelleet pitkään.

Karjalohjavalikoitui paikaksi monen onnellisen yhteensattuman vuoksi, Olavinen kertoo.

Ensimmäiseksi hän mainitsee karjalohjalaisen kesähuvilan, joka hänen vanhemmillaan oli vuokrattuna runsaat parikymmentä vuotta sitten.

–Se oli upean, puhdas- ja kirkasvetisen järven rannalla, Olavinen muistaa.

Huvila saattoi siis sijaita Puujärven rannalla.

Noista kesistä alkaen Olavinen on puolisonsa kanssa usein käynyt Karjalohjalla ja sen lähiympäristössä, ja on suorastaan haltioissaan idyllisistä maisemista.

Toinen onnellinen yhteensattuma on se, että Ruusamari Teppo, jolla on sukulaisia Karjalohjalla, esiintyi viime kesänä Vanha Passin tilalla ja ihastui ikihyviksi.

Olavinenryhtyi järjestämään uutta musiikkitapahtumaa viime syksynä, ja huomasi, että kaikki innostuivat ideasta.

–Karjalohjallahan on järjestetty perinteisesti keskiviikkokonsertteja. Meidän konserttimme on jatkumoa niille, Olavinen sanoo.

Tapahtuman järjestelyihin osallistuvat Aino Acktén kamarifestivaali ry., Vanha Passin tila, Lohjan Kesä ry. ja Lohjan seurakunta.

Koivu ja tähti -tapahtuma alkaa sunnuntaina 23. heinäkuuta ja päättyy keskiviikkona 26. heinäkuuta.

Festivaalin nimi viittaa Topeliuksen satuun, ja itsenäisen Karjalohjan kuntavaakunaan. Topeliuksen satukin festivaalissa kuullaan. Sen kertoo satumuori Helena Wilenius.

Koivu ja tähti -festivaalin ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan maaliskuun aikana Aino Acktén kamarifestivaalin sivuilla osoitteessa www.acktefestival.fi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut