Perunkirjoitus on tärkeä asia

Yhä useampi Lohjalla turvautuu lakimiehen apuun perunkirjoitustilanteessa.

Länsi-Uudenmaan Säästöpankin pankkilakimies Riikka Vaajamo-Rezaji ja pankinjohtaja Tuomo Paaso alustivat Lohjan veroillassa. Arkisto / Vesa Valtonen

toimitus

LOHJA | Länsi-Uudenmaan Säästöpankin pankkilakimies Riikka Vaajamo-Rezaji korostaa perunkirjoituksen tärkeyttä.

– Toivoisin ihmisten ymmärtävän, että perunkirjoituksen merkitys on paljon laajempi kuin yleisesti ajatellaan. Perunkirjoituksen yhteydessä on mahdollisuus ottaa kantaa moniin asioihin ja samalla myös valmistautua tulevaan.

Riikka Vaajamo-Rezaji kertoi perunkirjoituksen merkityksestä ja kuolinpesän hoidosta Veronmaksajien Länsi-Uudenmaan paikallisyhdistyksen ja Länsi-Uudenmaan Säästöpankin tilaisuudessa pääkirjaston Järnefeltinsalissa viime keskiviikkona.

Sali oli täynnä perintö- ja lahjaverotuksen kiemuroista kiinnostuneita.

Vaajamo-Rezaji nostaa tärkeäksi asiaksi myös perintösuunnittelun ja varautumisen tulevaisuuteen sekä perintöasioissa että edunvalvonta-asioissa erityisesti edunvalvontavaltuutuksen kautta.

– Toimenpiteisiin kannattaa ryhtyä ajoissa, koska silloin on enemmän tehtävissä. Ja asioista kannattaa puhua läheistensä asiassa. Tämä koskee kaiken ikäisiä, sillä koskaan ei voi tietää, mitä elämässä tapahtuu.

Ihmiset ovat Riikka Vaajamo-Rezajin mukaan esimerkiksi Lohjan seudulla koko ajan valveutuneempia. Esimerkiksi edunvalvonta-asioista tiedetään koko ajan enemmän.

– Mutta lämpimästi suosittelemme ihmisiä aina hankkimaan asiantuntija-apua eikä tekemään omin päin.

Rahallinen satsaus nyt voi olla iso säästö tulevaisuudessa.

Perinnöstä voi luopua

Veronmaksajain Keskusliiton lakimies Linda Arveli kertoi perintöverosuunnittelusta. Hän muistutti, että perinnöstä luopuminen on yksi tapa siirtää omaisuutta suoraan seuraavalle sukupolvelle.

– Jos henkilö luopuu perinnöstään kokonaan ennen kuin ottaa sen vastaan, hänen ei tarvitse maksaa perintöveroa lainkaan.

Jos henkilö sen sijaan haluaa ottaa vastaan vain osan perinnöstä tai jättää itselleen esimerkiksi käyttöoikeuden kesämökkiin, hän joutuu maksamaan veron koko perinnöstä.

– Lisäksi henkilö, jonka hyväksi perinnöstä luovutaan, maksaa lahjaveroa.

Veronmaksajan edunvalvoja

Veronmaksajain Keskusliitto on kansalaisten ja yhteisöjen riippumaton järjestö, jolla on 233 000 jäsentä.

Järjestön tavoitteena on kohtuullinen ja oikeudenmukainen verotus, ja se neuvoo suomalaisia kaikissa verotukseen liittyvissä asioissa.

Veronmaksajilla on 34 paikallisyhdistystä ympäri Suomea.

Länsi-Uudellamaalla on oma veronmaksajain paikallisyhdistys.

Toiminta-alue: Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut