Poliisi Lohjan yöpaukuttelijoille: Lopettakaa ennen kuin jäätte kiinni

Kai Jauhiainen

Poliisi on saanut kevään aikana useita ilmoituksia erittäin häiritsevästä öisestä paukuttelusta Lohjalla Mäntynummen ja Perttilän alueella. Asukkaiden mukaan voimakkaita pamauksia on ollut pitkin kevättä ja pahimmillaan useita kertoja viikossa. Poliisin tietojen mukaan pamauksia on saattanut olla jopa kahdeksan kertaa yössä.

– Me epäilemme, että kyseessä ovat ilotulitteet tai vastaavat. Tekijöille sanoisin, että nyt kannattaa lopettaa heti ennen kuin jäätte kiinni, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisin komisario S a mi K a ri.

Sami Karin mukaan paukuttelulle voidaan hakea rikosnimikettä monesta näkökulmasta. ¨

– Se voi olla kotirauhan häirintää. Riippuen räjähteiden laadusta se voi olla räjähdysainerikos. Sitten voi myös miettiä onko siitä aiheutunut vaaraa ulkopuolisille, pohtii Kari.

Usein luvattomasta ilotulitteiden ampumisesta epäillään pikkupoikia, mutta nämä ovat yöllä nukkumassa.

– Kyllä nyt on asialla todennäköisesti nuoria tai nuoria aikuisia, kertoo Sami Kari.

Kari muistuttaa, että moinen leikki ei ole vaaratonta tekijöillekään.

Lue lisää: Poliisi kaipaa vihjeitä Mäntynummen ja Perttilän öisistä pamauksista.

Poliisi on suorittanut valvontaa alueella. Lisäksi poliisi on saanut runsaasti havaintoja pamauksista ja mahdollisista tekijöistäkin. Kaikesta huolimatta heitä ei ole saatu vielä kiinni.

– Niin pitkällä ei olla että meillä olisi epäiltyjä, lisää Kari.

Nyt poliisi pyytää havaintoja alueen asukkailta. Nyt poliisia kiinnostavat erityisesti tapahtuma-aikaan alueella liikkuneet henkilöt tai henkilöt, jotka ovat esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kertoneet tällaista tehneensä.

Havainnot mahdollisista tekijöistä pyydetään ilmoittamaan vihjenumeroon 0295 413 031 (vastaaja) tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.