Poliisi selvitti: Lohjan öisen paukuttelun syynä nuorten ilotulitteet

Kai Jauhiainen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on selvittänyt Lohjalla Mäntynummen ja Perttilän alueella viime aikoina tapahtunutta öistä paukuttelua. Toistaiseksi poliisille on selvinnyt paukuttelun aiheutuvan ainakin osittain nuorten ilotulitteiden ampumisesta. Poliisi sai viikonlopun aikana haltuunsa vähäisen määrän ilotulitteita ja asiaa tutkitaan räjähdesäännösten rikkomisena.

Poliisi toivoo tiedotteessaan , että nuorten kotona käydään vakavaa keskustelua ilotulitteiden vaaroista ja valvotaan nuorten toimintaa. Yleisten ilotulitteisiin liittyvien riskien, kuten käsi- ja silmävammojen lisäksi kesä tuo tullessaan lisää vaaratekijöitä. Maaston kuivuessa ilotulitteet sytyttävät herkästi maastopaloja. Ilotulitteiden käyttö rakennusten läheisyydessä aiheuttaa tulipalon vaaraa rakennuksille ja voi pahimmillaan saattaa talojen asukkaat hengenvaaraan. Lisäksi varsinkin yöaikaan tapahtuva paukuttelu aiheuttaa merkittävää haittaa alueen asukkaille.

Poliisin viesti paukuttelua harjoittaville on, että ilotulitteiden ja kaikenlaisten räjähteiden ampuminen tulee lopettaa nyt, ennen kuin ehtii aiheutua peruuttamattomia vahinkoja. Poliisi haluaa myös muistuttaa, että ilotulitteiden myynti ja luovuttaminen alle 18-vuotiaalle sekä hallussapito ja ampuminen alle 18-vuotiaana on aina rikos.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.