Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Oikaisu Ruokavirastolta: Tukehtumisvaaran aiheuttavia hyytelömakeisia onkin myyty vain neljällä tuotemerkillä

Ruokavirasto tiedottaa, että Suomessa on ollut myynnissä mahdollisen tukehtumisvaaran aiheuttavia hyytelömakeisia sittenkin vain neljällä tuotenimellä. Viime viikolla Ruokavirasto tiedotti, että tukehtumisvaara koskee ainakin kahdeksaa eri tuotenimeä.

Taiwanilaista alkuperää olevia makeisia on myyty eri nimillä ja erilaisissa pakkauksissa. Pusseissa tai muovipurkeissa myytyjä makeisia yhdistävät pikarimuotoinen yksittäispakkaus. Tuotenimiä ovat ainakin:

Girl Jelly Fruity Bites

Boy Jelly Fruity bites

Fruitery Jelly Assorted Jar

Fruitery Jelly Assorted Bag

Ruokavirasto korjasi tiedotettaan sen jälkeen, kun se sai Hollannin viranomaisilta uutta tietoa.

Lue lisää: "Kuluttajien tulee tukehtumisvaaran vuoksi hävittää nämä ja vastaavat tuotteet" – Ruokavirasto varoittaa hyytelömakeisista

Suomessa tuotteita on ollut myynnissä laajalla alueella erityisesti aasialaisia elintarvikkeita myyvissä elintarvikeliikkeissä.

Viranomaiset ovat varmistaneet, ettei kyseisiä tuotteita ole enää myynnissä niissä myyntipaikoissa, jotka viranomaiset tietävät. Kuluttajien tulee kuitenkin hävittää nämä ja vastaavat tuotteet.

Lisäaineasetuksen mukaan lisäaineita E 400, E 401, E 402, E 403, E 404, E 406, E 407, E 407a, E 410, E 412, E 413, E 414, E 415, E 417, E 418, E 425 ja E 440 ei saa käyttää minipikareihin pakatuissa hyytelömakeisissa, jotka ovat koostumukseltaan kiinteitä, puolijäykkiin minipikareihin tai minikapseleihin pakattuja hyytelömakeisia ja jotka on tarkoitettu kerralla syötäväksi puristamalla minipikaria tai minikapselia makeisen lennättämiseksi suuhun. Kyseiset hyytelömakeiset saattavat aiheuttaa yhdessä tuotteen koon ja muodon kanssa tukehtumisvaaran.