Vihtiläisnaiselle ehdollinen rangaistus petoksesta ja kavalluksesta – anasti oikeuskelvottoman rahoja

Kuvituskuva. arkisto/ilpo kekki

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on määrännyt vihtiläiselle, vuonna 1964 syntyneelle naiselle seitsemän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeästä petoksesta ja törkeästä kavalluksesta.

Nainen on vuosien 2015 ja 2016 aikana anastanut hallussaan olleita oikeuskelvottoman henkilön rahoja 10 000 euron arvosta ja käyttänyt niitä oikeudettomasti.

Naisella oli oikeuskelvottoman miehen pankkikortti tunnuksineen ja verkkopankkitunnukset. Hän oli siirtänyt varoja omalle ja puolisonsa tilille ja tehnyt automaattinostoja lähemmäs 9 000 euron edestä. Lisäksi hän on jättänyt maksamatta asianomistajan laskuja ja aiheuttanut näin taloudellista vahinkoa hänelle. Kavallus kävi ilmi selviteltäessä asianomistajan raha-asioita.

Kavalluksesta tekee kokonaisuutena arvioiden törkeän se, että nainen on käyttänyt hyväkseen erityisen vastuullista asemaansa.

Törkeän petoksen nainen teki erehdyttämällä vuosien 2016 ja 2017 aikana Palvelualojen työttömyyskassan henkilökuntaa maksamaan naisen puolisolle työttömyyspäivärahaa ajalta, jolloin tämä on todellisuudessa työskennellyt ja saanut tuloja. Perusteettomia päivärahoja maksettiin kaikkiaan yli 24 000 euroa. Nainen käytti petokseen puolisonsa pankkitunnuksia.

Vihtiläisnainen on tunnustanut syyllisyytensä tekoihin. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut