Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lohjalaismiehille elinkautiset Virkkalan erityisen raa'asta murhasta – uhriin ainakin 70 teräaseiskua

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut rikoskumppaneina kaksi lohjalaista miestä, vuonna 2001 syntyneen Jere Paldaniuksen ja vuonna 1994 Olli Tuovisen murhasta elinkaudeksi vankeuteen. Kolmannen, vuonna 1999 syntyneen miehen murhasyyte hylättiin.

Kyse on Virkkalassa 18.2.2020 kerrostaloasunnossa tapahtuneesta erityisen raa'asta ja julmasta veriteosta. Käräjäoikeuden mukaan Paldanius ja Tuovinen ovat tahallaan tappaneet vuonna 1995 syntyneen miehen tämän kotona.

Päihdyttävien aineiden vaikutuksen alainen mies on yllätetty omassa kodissaan sohvaltaan.

Miestä oli sumutettu kaasulla, lyöty nyrkein sekä lukuisin teräasein, kuten muun muassa kirveellä, viidakkoveitsellä ja vesurilla eri puolille vartaloa.

Uhriin oli kohdistettu muun muassa ainakin yli 70 teräaseiskua. Käräjäoikeus on katsonut, että tämän lisäksi uhriin oli kohdistettu myös kuoleman jälkeen väkivaltaa.

Toinen murhasta tuomituista miehistä oli ollut uhrin tuttu ja hän saanut uhrilta asunnon avaimen, jolla miehet olivat päässeet sisälle asuntoon. He olivat saapuneet asunnolle takin huput päissään ja kumihanskat käsissään, vähintäänkin tarkoituksenaan anastaa jotakin omaisuutta uhrin asunnosta. Miesten välille oli sittemmin kesken väkivaltatoimiensa syntynyt yhteinen ymmärrys ja tarkoitus tappaa uhri.

Käräjäoikeus on tuominnut murhaan syyllistyneet kaksi vastaajaa yhteisvastuullisesti korvaamaan uhrin läheisille teolla aiheutettu kärsimys 20 000 eurolla. Lisäksi käräjäoikeus on tuominnut miehet suorittamaan muita korvauksia uhrin läheisille.

Tuovisella on murhan lisäksi tilillään ampuma-aserikos, useita tuomioita rattijuopumuksista ja huumausaineiden käyttörikoksista ja huumausainerikos muun muassa amfetamiinin ja marihuanan myymisestä.

Tuomiosta voi valittaa, joten se ei ole lainvoimainen.