60 kilon painoinen koira hyökkäsi naisen kimppuun Lohjalla –  seurauksena pysyviä arpia

Kai Jauhiainen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1971 syntyneen miehen 675 euron sakkoihin ja huomattaviin korvauksiin eläimen vartioimatta jättämisestä ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Mies omisti isokokoisen, noin 60 kiloa painavan koiran, joka oli kanariandoggi- ja pyreneittenmastiffirotujen risteymä. Miehen piti esitellä 4.2.2019 koiraa naiselle Lohjalla. Koira oli kytkemättömänä asunnossa ja mies avasi asunnon ulko-oven. Koira hyökkäsi välittömästi ulos naisen kimppuun. Nainen kaatui maahan ja koira puri tätä useita kertoja eri puolille kehoa rasvakudokseen asti. Isoin vamma oli repaleinen rasvakudokseen ulottunut 5-6 senttimetrin pituinen haava vasemmassa olkavarressa. .

Haavat jouduttiin jättämään auki ja ompelemaan kiinni myöhemmin infektiovaaran takia. Haavoista jäi naiselle pysyviä arpia.

Mies kiisti syytteet väittäen, että koira ei hyökännyt siksi, että mies avasi oven vaan siksi, että nainen oli tullut niin lähelle ulko-ovea. Oikeus ei selitykselle lämmennyt. Koira oli kahden vaativan rodun risteymä ja oikeuden mukaan miehen olisi pitänyt olla tietoinen vaarasta.

Käräjäoikeus määräsi miehen yhteensä 675 euron päiväsakkoihin. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan naiselle 3 000 euroa kivusta ja särystä, 5 000 euroa kosmeettisesta haitasta, 350 euroa hoitokuluista, 250 euroa ansionmenetyksestä, 350 euroa rikkoontuneista vaatteista ja lisäksi 3500 euroa naisen oikeudenkäyntikuluja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut