Asuntomessut Tuusulassa: Japandi-tyylissä skandinaavinen harmonia kohtaa japanilaisen askeettisuuden ja tyylipuhtauden

Sisustus: Tuoreimmat sisustustrendit ovat vahvasti näkyvillä asuntomessuilla.

Tuusulan asuntomessut esittelee tämän hetken kuumimmat sisustustrendit. Messukohteita kiertäessä kannattaa kiinnittää huomio muun muassa harmoniaan, ekologisuuteen, puuhun materiaalina sekä Japandi-tyyliin.

– Japandi-tyylissä skandinaavinen harmonia kohtaa japanilaisen askeettisuuden ja tyylipuhtauden. Sille on ominaista harmonia, jossa vaalea värimaailma on yhdistetty pehmeisiin luonnollisiin tummiin sävyihin, sisustussuunnittelija Malla Tapio sanoo.

Toinen sisustustrendi, joka asuntomessuilla nousee esiin, on ekologisuus. Myös luonnonmateriaalit ovat löytäneet vahvan roolin sisustuksessa.

– Päästövapaat, turvalliset, jäljittelevän tuotannon tuotteet sekä pitkäaikaiset laadukkaat tuotteet ovat nyt tärkeässä roolissa, kuten myös helppohoitoisuus ja huollettavuus, Tapio luettelee.

Puurakentaminen näkyy asuntomessuilla vahvasti niin ulko- kuin sisätiloissakin. Puulajeista erityisesti tammi on ollut suosiossa. Messuilla on nähtävillä esimerkiksi tammesta tehdyt portaat ja niiden yhteyteen rakennettu rimoitus tilanjakajana.

– Erityisesti käsityön jälki saa nyt näkyä ja mittatilaustyöstä ollaan valmiita maksamaan, Tapio sanoo.

Huonekaluvalinnoissa pisimmän korren vetää siirreltävyys.

Malla Tapio

Etätyön onnistuminen tehdään mahdolliseksi muuntuvilla tilajaoilla ja huonekalujen muokattavuudella. Työhuoneen voi esimerkiksi muuntaa helposti vieras- tai leikkihuoneeksi. Huonekorkeus on puolestaan lisännyt akustisten elementtien tarvetta ja tehnyt esimerkiksi sisäkatosta huomioitavan sisustuselementin.

Messukohteissa erottuvat myös huonekalut, jotka ovat selkeästi keventyneet aiemmista vuosista.

– Ruokapöydät eivät ole enää huoneistojen keskipisteenä. Pyöreät ja soikeat muodot ovat korvanneet suuret ja jykevät pöydät. Myös isoja kulmasohvia on yhä vähemmän. Huonekaluvalinnoissa pisimmän korren vetää siirreltävyys ja muokattavuus, Tapio sanoo.

Uusiin trendeihin tiensä ovat löytäneet myös kodin sydämet. Keittiöt ovat siirtymässä avokeittiöistä nurkkakulmakeittiöiksi, eli niin sanotuiksi i-keittiöiksi, joissa ei ole saareketta. Myös spa-osastot ja saunat ovat pienentyneet. Lauderatkaisut ovat kuitenkin tärkeässä roolissa sisustuksessa.

– Tilaa on annettu päivittäin tarvittaviin asioihin muun muassa vähentämällä merkittävästi takkoja sekä kylpyammeita, Tapio sanoo.

Korkeissa tiloissa tekniikkaan on kiinnitetty huomiota ääniohjattavilla verhoilla.

Asuntomessut Tuusulan Rykmentinpuistossa 30.8. saakka.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut