Lohjalla koronatestauksia lauantaina

Sari Mattila

Sari Mattila

Koronatestien suosion valtava kasvu on hiukan yllättänyt, myöntää Lohjan kaupungin johtava ylilääkäri Jari Linden.

Lohjan sairaalan pihalla sijaitsevassa koronatestausteltassa tehtiin toukokuussa noin 30 koronatestiä päivässä. Parisen viikkoa sitten testausmäärä oli noin 70 testiä päivässä, nyt testejä tehdään päivittäin jo päälle sata.

– Yritämme laajentaa koronatestauksia myös viikonlopuille. Itse asiassa viime viikonloppuna lauantaina meillä oli jo työpari tekemässä koronatestejä ja samaa yritetään taas ensi lauantaina. Viikonlopun koronatestauksia ei pystytä polkaisemaan kovin nopeasti liikkeelle, mutta me yritämme parhaamme. Se vaatii henkilöstöresursseja, Linden selvittää.

Suurin syy testausmäärien kasvuun on Lindenin mukaan se, että nyt on liikkeellä myös vatsatautia ja perusflunssaa.

– Sehän tarkoittaa myös sitä, että nyt on todella aika pestä käsiä ja pitää niistä turvaväleistä kiinni. Nythän me odotamme myös tätä THL:n maskisuositusta, jonka piti tulla jo viime torstaina. Siinä varmaan punnitaan, miten esimerkiksi eri-ikäiset otetaan huomioon ja annetaanko alueellisia vai valtakunnallisia suosituksia.

Koronatilanne on pysynyt Lohjalla jo pitkään ennallaan.

– Puoleentoista kuukauteen täällä ei ole todettu yhtään uutta koronatartuntatapausta, Linden kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.