Hangon veneturman tutkinta etenee – runsas videomateriaali ja useat silminnäkijähavainnot apuna

Hangossa Poker Run -tapahtumassa 8. elokuuta tapahtuneen, kuolemaan johtaneen veneonnettomuuden esitutkinta etenee kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla. Tutkinnanjohtaja Markus Ramstedtin mukaan runsaan videomateriaalin ja useiden silminnäkijähavaintojen ansiosta poliisilla on hyvä käsitys törmäystä edeltäneistä tapahtumista.

Onnettomuudessa nopeuskilpailussa mukana ollut vene törmäsi nopeusajoväylän läheisyydessä olleeseen veneeseen, jossa oli yhteensä 4 henkilöä. Näiden kahden veneen lisäksi poliisi selvittää myös hetki ennen törmäystä nopeusajoväylälle ajaneen veneen osallisuutta onnettomuuteen.

Esitutkinnan tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta epäillään toiseen veneeseen törmänneen veneen kuljettajaa, sekä hetkeä aikaisemmin nopeusajoväylälle ajaneen veneen kuljettajaa. Väylän varrella olleen veneen kuljettajaa ei epäillä rikoksesta, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Ramstedtin mukaan poliisi selvittää myös tapahtuman järjestäjien osuutta tapahtuneeseen. Järjestäjien osalta esitutkinta kohdistuu siihen, miten tapahtuman turvallisuudesta oli huolehdittu.

Tapahtuman järjestäjän edustajia tullaan kuulemaan asiassa rikoksesta epäiltyinä kuoleman tuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Näiden rikosepäilyjen rikosnimikkeet tarkentuvat esitutkinnan edetessä. Rikoksesta epäillyt henkilöt määräytyvät sen mukaan millaisia vastuita heillä on ollut tapahtuman organisaatiossa.

– Tällaisissa onnettomuuksissa on tyypillistä, että useita henkilöitä kuullaan rikoksesta epäiltyinä. Henkilön asema voi kuitenkin muuttua esitutkinnan aikana, kertoo tutkinnanjohtaja Ramstedt, tiedotteessa.

Onnettomuudessa kuoli alaikäinen lapsi. Samassa veneessä ollut henkilö loukkaantui ja hänet toimitettiin sairaalaan. Hän on päässyt pois sairaalahoidosta. Poliisi ei muutoin käsittele loukkaantunutta henkilöä koskevia asioita julkisuudessa.

Teknistä tutkintaa kohdistetaan onnettomuuteen liittyviin veneisiin ja niiden laitteisiin. Tarkempia yksityiskohtia teknisestä tutkinnasta ei tässä vaiheessa esitutkintaa käsitellä julkisuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut