Koronatestauksissa uusi ennätys Lohjalla – uusia tartuntoja ei ole havaittu puoleentoista kuukauteen

Koronatestin drive in -näytteenotto. Sampsa Hannonen
Sari Mattila

Sari Mattila

Tiistaina 11. elokuuta Lohjalla tehtiin uusi ennätys koronatesteissä, yli 170 testiä, kertoo Lohjan kaupungin johtava ylilääkäri Jari Linden.

Ohjeena on hakeutua testiin mahdollisimman nopeasti lievistäkin oireista. Koronavirustestaus on ruuhkautunut koko pääkaupunkiseudun alueella sekä näytteenoton että koronaviruksen analysoinnin osalta. HUSLABissa analysoitiin tiistaina 11.8. ennätysmäärä eli 2 934 näytettä. Kasvaneiden näytemäärien vuoksi tuloksista ilmoitetaan tällä hetkellä viiveellä. Normaalisti tuloksista ilmoitetaan 48 tunnin kuluessa, nyt vastauksen saamiseen voi mennä yli neljä vuorokautta. HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen toteaa kuitenkin tiedotteessa, että vastausajat pyritään saamaan mahdollisimman pikaisesti tavoitteena olevaan 48 tunnin tasoon. HUS neuvottelee myös yksityissektorin kanssa yhteistyöstä näytteiden analysointijonojen purkamisessa.

Jari Linden muistuttaa, että turvaväleistä on pidettävä kiinni.

– Nyt ei ole myöskään mitään syytä lähteä ulkomaille huvireissulle olipa matkakohde sitten vihreä, keltainen tai punainen maa. Isoja altistuksia on tullut myös erilaisista kesäjuhlista, sanoo Jari Linden.

Koronatartujen suhteen tilanne on Lohjalla hyvä, sillä reiluun puolentoista kuukauteen ei ole havaittu yhtään uutta koronatartuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.