Lohjalla ilmaisten kasvomaskien jakelusta päätöksiä viimeistään alkuviikosta – uusia koronavirustartuntoja ei ole vähään aikaan ilmaantunut

Kuvituskuva. Arkistokuva/Sam Friedman
Sari Mattila

Sari Mattila

Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Suosituksesta kerrottiin torstaina hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Jokainen hankkii maskin itse, mutta kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi suosituksen voimassaoloalueella.

– Asiaa tutkitaan ja siihen palataan viimeistään alkuviikosta, kommentoi ilmaisia maskeja Lohjan kaupungin johtava ylilääkäri Jari Linden.

Lohjalla ei ole edelleenkään todettu yhtään uutta koronavirustartuntaa. Viimeisin todettu tartunta on reilun puolentoista kuukauden takaa.

– Koronavirusteihin lähetettyjä oli keskiviikkona 115 eli ei ihan sellaista määrä kuin edellisinä päivinä, Linden toteaa.

Hän kehoittaa nyt tarkkaan harkitsemaan, onko nyt oikea ajankohta järjestää isoja juhlia, kuten esimerkiksi rapujuhlia.

– Moni muualla Uudellamaalla tulleista tartunnoista on saatu juuri isoista juhlista, sanoo Linden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.