Tammisaaren syysmarkkinat peruttu – koronaohjeita mahdoton noudattaa 30 000 vierailijan tapahtumassa

Arkistokuva lähes 300 vuoden perinteet omaavasta Tammisaaren syysmarkkinoista vuodelta 2016. Arkistokuva/Kai Jauhiainen

Raaseporin kaupungin valmiusryhmä on päättänyt, että Tammisaaren perinteisiä syysmarkkinoita ei järjestetä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tammisaaren syysmarkkinat keräävät vuosittain yli 30 000 vierailijaa sekä noin 270 myyjää 450 myyntipaikalle.

– On tietysti harmillista, että pitkä perinne nyt keskeytyy. Koska tapahtuma on niin suuri, on kuitenkin mahdotonta noudattaa viranomaisten antamia määräyksiä – erityisesti koskien turvavälejä, sanoo syysmarkkinoista vastaava Jennifer Gammals, Raaseporin kaupungin kehitysjohtaja kaupungin tiedotteessa.

Maaliskuussa peruutettu kirjallisuustapahtuma Kirjakekkerit järjestetään 12.9. Pohjan kirjastossa erityisin järjestelyin. Pohjan kirjaston suuri sali mahdollistaa turvavälien noudattamisen, minkä lisäksi rajoitetaan ohjelmanumeroiden ja tilojen osallistujamäärää. Kasvomaskeja tulee myös jaettavaksi osallistujille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.