Kelluntaliiveistä löytyi vaarallinen ominaisuus – vietävä myymälään korjattavaksi

Biltemassa myytävien ilmatäytteisten kelluntaliivien (tuotenumerot 25-5528, 25-5529 ja 25-5540) kaasupatruunat voivat kiertyä irti, jolloin liivi ei täyty veden varaan jouduttaessa. Biltema
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Biltema kehottaa tietynlaiset ilmatäytteiset kelluntaliivit heiltä ostaneita ottamaan yhteyttä Biltemaan, jossa kelluntaliiveille tehdään turvallisuustoimenpide. Kyseisten tuotteiden tuotenumerot ovat seuraavat: 25-5528, 25-5529 ja 25-5540, tiedottaa Biltema. Turvallisuustoimenpiteellä tarkoitetaan lisälukitusyksikön asentamista, sillä kyseisiin kelluntaliivimalleihin liittyy riski, että niiden kaasupatruunat voivat kiertyä irti, jolloin liivi ei täyty veden varaan jouduttaessa. Jos patruuna irtoaa, kelluntaliivi ei toimi käyttöturvallisuuden edellyttämällä tavalla.

Toimenpide on Ruotsin kuluttajaviraston yksikön tuoteturvallisuuteen liittyvä vaatimus, ja se koskee kaikkia markkinoilla olevia ilmatäytteisiä pelastus- ja kelluntaliivejä, mukaan lukien edellä mainitut Bilteman kelluntaliivit.

Bilteman kelluntaliivit, joita takaisinkutsu koskee, on valmistettu ennen vuotta 2020. Liivin valmistusvuosi on ilmoitettu sen sisäpuolella olevassa lapussa. Tuotteista puuttuu lukitusmekanismi, joka estää kaasupatruunan irtoamisen. Biltema kehottaa kaikkia asiakkaita, joilla on jokin edellä mainituista ilmatäytteisistä kelluntaliiveistä, lopettamaan tuotteen käyttämisen.

Lisälukitusmekanismin asentaminen Biltemassa on asiakkaille ilmaista ja asiakas voi asentaa sen itse tai vaihtoehtoisesti Bilteman henkilökunta tekee sen asiakkaan puolesta. Lukitusyksikön saadakseen asiakkaalla tulee olla mukanaan itse tuote tai ostotosite tuotteesta.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut