Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasvomaskien jakelu laajenee Lohjalla taajamien kirjastoihin – uusia koronatartuntoja ei ole tullut Lohjalla ilmi

Lohja aikoo lisätä pian kasvomaskien jakelupisteitä. Lohjan pääkirjaston lisäksi jakelu on tarkoitus aloittaa myös Karjalohjan, Sammatin, Pusulan, Saukkolan ja Virkkalan kirjastoissa. Lohjan kaupungin mukaan jakelupisteiden avautumisaikataulusta tiedotetaan ensi viikon alkupuolella, heti kasvomaskien saatavuustilanteen varmistuttua.

Kasvomaskien jakelu jatkuu Lohjan pääkirjastolla (Karstuntie 3, Lohja) arkisin kello 14 alkaen. Poikkeuksena on ensi viikon maanantai 24.8. jolloin jakelua ei ole mahdollista järjestää.

Tällä viikolla maskeja on ollut jaossa päivittäin noin 1 200–1 400 kappaletta. Torstaina jaettavaksi varatut maskit riittivät hakijoille eivätkä ihan kaikki menneet. Ilmaisia kasvomaskeja jaettiin Lohjalla ensimmäisen kerran tiistaina, ja tuolloin maskit loppuivat kesken.

Lohjan pandemiajohtoryhmää vetävä vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen kertoi perjantaina iltapäivällä, että Lohjalla koronanäytteitä on otettu nyt noin 170 päivässä eikä uusia tartuntoja ole tullut ilmi.

Lohjan kaupunki muistuttaa, että kaupungin jakamat maskit on tarkoitettu valtioneuvoston linjauksen mukaisesti vain taloudellisesti heikoimmassa asemassa oleville lohjalaisille, joilla ei ole mahdollisuutta hankkia niitä itse. Maskeja haettaessa taloudellista tilannetta tai henkilöllisyyttä ei kuitenkaan tarvitse todistaa.