Lohjalaisilla on ollut ongelmia koronatestien vastausten saamisessa – Lohjan kaupunki selvittää asiaa

Lohjan sairaalan päivystyksen edessä sijaitsee näytteenottoteltta. Kuluneen viikon aikana päivittäin noin 170-200 lohjalaista on käynyt antamassa näytteen koronavirustestiä varten. Arkisto/Jukka Nurmilaakso

Lohjan terveyskeskus on saanut palautetta, että keskiviikkona 19.8. koronanäytteen antaneet eivät ole vieläkään saaneet tuloksiaan tekstiviestinä, kun taas perjantaina 21.8. näytteensä antaneille on viestejä jo tullut.

Kaupungin mukaan on myös ilmennut, että moni tulosta odottava oli soittanut tiedustellakseen tulosta, ja oli käynyt ilmi, että tulos oli kyllä jo valmis, mutta siitä ei ollut lähtenyt tietoa asiakkaalle.

Testien tutkimisesta vastaa HUSLab. Kasvaneista testimääristä johtuen testien valmistumisessa on viivettä. Vastausten pitäisi kuitenkin lähteä automaattisesti 30 minuuttia testin valmistumisesta. Lohjan kaupungille ei ole tullut ilmoitusta, että järjestelmässä olisi ollut häiriötä.

Lohjan kaupunki selvittää asiaa, jotta ongelma järjestelmässä saataisiin korjattua mahdollisimman pian ja tieto välittyisi testatuille oikea-aikaisesti.

Asiasta on käyty vilkasta keskustelua myös Facebookin Lohjalaiset-ryhmässä.

– Tämä ymmärrettävästi kuohuttaa etenkin lapsiperheiden tunteita, koska tuloksesta riippuu, saako lapsi palata kouluun vai ei. Ja ymmärrettävästi kuulostaa epäreilulta, että myöhemmin testatut saavat aikaisemmin tuloksiaan, Lohjan pandemiapäällikkö, vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen kertoo sähköpostitse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.