Vihdin kunnan suurin tv-tuotanto – Sepänpihan Kotinäyttely esitetään televisiossa lauantaista alkaen

Pieni koti iso elämä - Vihdin Kotinäyttely -sarjan juontajina ovat Perttu Sirviö ja Hanna Sumari. Noora Ahonen

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely –sarjan ensimmäinen jakso tulee ulos AlfaTV:llä lauantaina 5.9. kello 17.

Toinen jakso saa ensiesityksensä seuraavana lauantaina 12.9. samaan aikaan.

Kaksiosainen sarja korvaa yhdessä online-materiaalien kanssa Sepänpihan Kotinäyttelyn kävijätapahtuman. Sarjassa juontajina ovat Hanna Sumari ja Perttu Sirviö.

–Vihdin kunta teki ketterästi päätöksen virtuaalitapahtumasta. Muutoksen mahdollisti yhteistyö kunnan päättäjien ja työntekijöiden, Sepänpihan rakentajien, TV-kanavan, tuotantoyhtiön ja Sepänpihassa mukana olevien yritysten välillä. Heti ohjelmien jälkeen saamme AlfaTV:ltä katsojadataa, joka kertoo valtakunnallisen näkyvyyden tason, kertoo Vihdin kunnan brändikehittäjä Hanna Jokitöyrä.

TV-ohjelman katsoja pääsee virtuaaliselle kotinäyttelykierrokselle omalta kotisohvaltaan. Sepänpihan Kotinäyttelyn taloja esitellään yksityiskohtaisesti näyttelyn kotisivuilla Kotinayttely.fi sekä tämän lehden verkkosivuilla olevan tämän päivän näköislehden liitesivuilla.

Ohjelmat on tuottanut Long Story Short. Ohjaaja on Timo Lampinen, jolla on laaja kokemus alalta muun muassa Huvila ja Huussi -sarjasta.

–Pienmessujen toteuttaminen tv-ohjelmana oli mielenkiintoinen haaste. Televisiossa on helppoa näyttää upeaa arkkitehtuuria ja kauniita sisustusratkaisuja, mutta kodit ovat paljon muutakin. Kodeissa on elämää ja henkeä. Sepänpihan ihmiset ovat rakentaneet alueen, missä henki ja elämä näkyy joka puolella. Myös televisiossa, ohjaaja Timo Lampinen kertoo.

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely –sarjassa esitellään toteutuneita asumisen unelmia uudella pientaloalueella Etelä-Nummelassa Vihdissä.

Ensimmäisessä jaksossa pääpaino on rakentamisessa. Toisessa jaksossa on päästy jo muuttamaan taloihin, joiden sisustuksesta löytyy uutuuksia ja toteutettuja haaveita.

Sarjassa haastatellaan pääasiassa oman kotinsa Sepänpihaan rakentaneita, joilla rakentamisen tarpeet ja toiveet ovat olleet hyvin erilaisia.

Taloissa korostuvat elinkaariajattelu, luonnolliset materiaalit ja pihan käyttö eri vuorokaudenaikoina ja toiminnoille. Alue on rakennettu ympäristöviisaasti ja yhteisöllisesti kauniiksi kokonaisuudeksi.

–Sepänpiha-projekti on ollut hyvä osoitus siitä, että kunta itse on oman elinvoimansa seppä. Uskomalla omiin vahvuuksiimme ja niitä rohkeasti hyödyntäen olemme Sepänpihan avulla kääntäneet tonttimyyntimme jälleen kasvuun, arvioi Vihdin kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl.

– Lisäksi olemme saaneet kullanarvoista oppia siitä, mikä tämän päivän omakotiasumisessa on asukkaille tärkeää, ja millaista tukea rakentaja projektissaan kunnan taholta kaipaa, arvioi

Kotinäyttelyn suunnittelu alkoi vuonna 2017 osana Vihdin kunnan omaa asumisen kehittämishanketta.

Alueen sijainti palvelujen lähellä ja mahdollisuus aktiiviseen elämäntapaan kotona ja sen läheisyydessä vastaa Petra Ståhlin mukaan Suomessa erityisesti tänä vuonna nousseisiin muuttuneisiin asumistoiveisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.