Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Helsinkiin tulee 400 uutta kaupunkipyörää, jotka voi jättää mihin vain, kuten sähköpotkulaudat – lisää yhä isompia yllätysesteitä kaduille?

Helsingissä on otettu käyttöön uudet Juro-kaupunkipyörät. Valkoiset Jurot eroavat HKL:n keltaisista kaupunkipyöristä muun muassa siinä, että pyörän voi jättää mihin vain ja ottaa käyttöön mistä vain, kerrotaan tiedotteessa. Siis samaan malliin kuin on useiden eri palveluntarjoajien sähköpotkulautojen kohdalla. Hujan hajan ympäri keskustaa jätetyt sähköpotkulaudat ovat herättäneet sapekasta keskustelua somessa myös tänä kesänä. Sähköpotkulaudoista aiheutuu harmia ja vaaraa etenkin näkövammaisille.

Juro-kaupunkipyörien nettisivujen ohjeissa huomautetaan, että pyörän jättäessään on huomioitava järkevä pysäköinti ja se, ettei pyörä ole muiden liikkujien tiellä. Jurot tuo liikenteeseen forssalainen Juro Sharing Infra -yhtiö. Jurobikes.com-nettisivujen mukaan Juron käyttöaluetta tullaan suurentamaan ympäri Suomea ja maailmaa.

Pyöriä tulee Helsinkiin tiedotteen mukaan yhteensä 400 kappaletta, pyörät sijoitetaan keskeisille paikoille Helsingin keskustaan. Pyörät otetaan käyttöön puhelimeen ladattavalla sovelluksella, applikaatio on kehitelty Suomessa. Pyörän lukko käyttää aurinkoenergiaa ja latautuu pyörässä olevan aurinkokennon avulla. Applikaation käyttö aukaisee ja sulkee lukon. Appin avulla myös näkee, missä pyöriä on vapaana. Pyörien käytön minimiveloitus on puoli tuntia, ylärajaa ei ole.

Juro-pyörät ovat pyöräilijöiden käytettävissä ympäri vuoden, mikäli säät sen sallivat, kerrotaan nettisivuilla. Jurot kerätään ilta- ja yöaikaan kaupungilta ja niitä sijoitetaan kiireisimpien reittien varrelle sekä liikenteen solmukohtiin. Juron käyttäjän pitää olla vähintään 18-vuotias.

Helsinkiläisten toiveet on kuultu: Kaupunkipyörien verkostoa aiotaan laajentaa entistä suuremmaksi

"Käyttäjäjoukko on homogeeninen" – Tutkimus selvitti kaupunkipyörillä liikkuvien taustoja

Sähköpotkulautayhtiön kysely: 41 prosenttia sähköpotkulautailijoista korvannut skuuttailulla automatkoja