Lohjan Menneen ajan joulumarkkinat on peruttu tältä vuodelta koronan takia

Menneen ajan joulumarkkinoilla on perinteisesti riittänyt väkeä ruuhkaksi asti. Tämä kuva on otettu vuonna 2017. Arkisto/Teemu Vestovuo

Vuoden 2020 Menneen ajan joulumarkkinat on päätetty perua koronavirusepidemiatilanteen vuoksi.

– Tilannetta on kesän ja syksyn mittaan arvioitu säännöllisesti muun muassa Lohjan kaupungin johtoryhmässä, jonka tehtävänä koronapandemian aikana on ollut linjata, mitkä tapahtumat pystytään turvallisesti järjestämään, Kalle Ryökäs kirjoittaa Menneen ajan joulumarkkinat -työryhmän puolesta lähettämässään tiedotteessa.

Kaupungin johtoryhmä päätyi 1.9. johtopäätökseen, että Menneen ajan joulumarkkinoita ei järjestetä tänä vuonna. Menneen ajan joulumarkkinoiden työryhmä käsitteli asiaa torstaina 3.9. kokouksessaan ja päätyi yksimielisesti vahvistamaan tapahtuman perumisen tämän vuoden osalta.

Aluehallintoviraston 24.8. julkaistujen linjausten mukaan yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa täytyy muun muassa varmistaa 1–2 metrin turvavälit ja ehkäistä jonoutuminen koko tapahtuman ajan. Lisäksi tapahtumajärjestäjien edellytetään noudattavan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5. antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Menneen ajan joulumarkkinat -tapahtuma on kaikille avoin yleisötapahtuma, jossa keskimääräinen vuosittainen kävijämäärä kahden päivän aikana on ollut n. 20 000 henkeä. Tapahtuma-alue ulottuu Sibeliuksenkadun, Monkolankadun ja Kirkkokadun lisäksi sisätiloihin lähialueella.

– Järjestäjän resursseilla ei ole mahdollisuuksia varmistaa turvavälien ja muiden hygieniasuositusten toteutumista tapahtuman aikana, Ryökäs toteaa tiedotteessa.

Menneen ajan joulumarkkinoiden ilmoittautumisaika jatkui elokuun loppuun asti.

– Olemme seuranneet tiiviisti epidemiatilannetta ja mahdollisia muutoksia parempaan päin. Koska tapahtumaan valmistautuminen ei ole myyjien eikä järjestäjätahon kannalta mikään pikkujuttu, halusimme tehdä perumispäätöksen mahdollisimman pikaisesti, viimeistään 3 kuukautta ennen tapahtumaa. Olemmekin vastanneet kaikille tilanteesta kysyneille myyjille, että on hyvin todennäköistä, että perumispäätös joudutaan tämän(kin) tapahtuman osalta tekemään, Ryökäs kertoo.

Ensi vuonna Menneen ajan joulumarkkinat pidetään 11.–12.12.2021. Tälle vuodelle tehdyt ilmoittautumiset siirretään suoraan ensi vuoden markkinoille, jotta seuraavan vuoden ilmoittautumista saadaan nopeutettua. Jos myyjä kuitenkin haluaa nyt tai myöhemmässä vaiheessa perua osallistumisensa, se onnistuu kuluitta lokakuun 2021 loppuun asti.

Jo aiemmin Lohjalla on päätetty perua Syysmarkkinat, jotka piti järjestää 11.–12.9., ja Omenakarnevaalit, jotka olisivat olleet 19.9.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.