Lohjalla ei uusia koronavirustartuntoja – uusi itsepalveluajanvaraus koronatestiin avautuu keskiviikkona

Uudistus: Maskien jakoa jatketaan edelleen kuudessa Lohjan kirjastossa. Kaikkiaan jaettavaksi on lähtenyt lähes 9 000 maskia.

Kasvomaskien jako on Lohjan pääkirjastolla nykyään järjestetty niin, että aulassa olevalta pöydältä maskeja saa ottaa itsenäisesti yhden paketin per talous. Arkisto/Sofia Hänninen

Lohjalla ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja, mikä viittaa siihen, ettei viimeisimmästä, elokuun lopussa ilmi tulleesta koronatartunnasta ole ainakaan Lohjalla aiheutunut jatkotartuntoja.

Viimeisin Lohjan koronavirustartunta tuli ilmi elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tuolloin tiedotettiin, että koronavirukselle altistuneita henkilöitä oli kaikkiaan noin 40 ja heidät määrättiin karanteeniin, jonka pituus on 14 vuorokautta altistumispäivästä. Samaan aikaan Luksia tiedotti, että Luksian Toivonkadun kampuksen kauneudenhoitoalalla oli korona-altistuma 19.–20.8. ja altistuneen ryhmän ja opettajien karanteeni jatkui 4.9.asti.

Vihdissä puolestaan uutisoitiin elokuun lopussa Nummelanharjun koulun koronavirustartunnasta ja joukkoaltistuksesta. Perusturvakuntayhtymä Karviaisen tiistaisen tiedotteen mukaan koulussa altistuneiden 22 henkilön karanteeniaika on päättynyt eikä joukkoaltistumisesta ole seurannut uusia tautitapauksia.

Karviaisen alueella oli tiistaina tiedotteen mukaan muutamia koronavirukselle altistuneita. Uusia positiivisia koronatapauksia ei kuitenkaan ole ilmennyt Vihdin ja Karkkilan alueilla. karviaisen mukaan useat alueen altistumiset ovat tapahtuneet osana pääkaupunkiseudun joukkoaltistumisia.

Koska altistuneiden määrä on selvästi nousussa, Karviainen suosittelee ottamaan vakavasti suojainsuosituksen unohtamatta käsihygieniaa ja turvavälejä.

– Joukkoaltistumisia voidaan hyvin estää käyttämällä kasvosuojainta julkisissa liikennevälineissä ja ruuhkapaikoissa, Karviaisesta neuvotaan.

– Kannattaa harkita vakavasti menemistä myös juhliin ynnä muihin enemmän väkeä kerääviin tapahtumiin, tämäntyyppisissä tilanteissa on alueemme altistuksia tapahtunut.

Koronanäytteiden ottaminen siirtyi syyskuun alussa Lohjan kaupungin vastuulta HUSLABille. Lohjan pandemiapäällikkö ja vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen kertoo, että näytteenotto on sujunut edelleen hyvin ja Lohjalla näytteenottoon on saanut ajan samalle tai seuraavalle päivälle. Suomisen mukaan myös koronatestien tulosten vastausajat ovat jonkin verran lyhentyneet aikaisemmasta.

Tuula Suomisen mukaan Lohjalla avautuu keskiviikkona itsepalveluajanvaraus, jonka käytöstä tiedotetaan tarkemmin keskiviikon aikana. Myös perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella avataan koronatestin itsepalveluajanvaraus näinä päivinä. Karviaisen mukaan ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

Maskien jakelua jatketaan Lohjalla edelleen kuudessa kirjastossa eli Lohjan pääkirjastossa sekä Karjalohjan, Sammatin, Pusulan, Saukkolan ja Virkkalan kirjastoissa. Vähävaraisille tarkoitettuja maskeja jaetaan kirjastojen palveluaikoina.

Tuula Suominen kertoo, että maskien kysyntä on tasaantunut. Hänen mukaansa Lohjalla kirjastoihin on mennyt tähän mennessä jaettavaksi kaikkiaan 4 700 kangasmaskia ja 4 100 kertakäyttöistä maskia.

Tuula Suominen sanoo, että maskien saama kritiikki ei ole vaikuttanut siihen, millaisia maskeja jaetaan. Jaossa on edelleen sekä kankaisia että kertakäyttöisiä maskeja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.