Leena Lehtolaisen kirjojen myynti rikkoi 2,5 miljoonan kappaleen rajan

Leena Lehtolainen asuu Inkoossa. Arkistokuva/Elina Laiho

Inkoolaisen Leena Lehtolaisen kirjojen myynti on ylittänyt 2,5 miljoonan kappaleen rajan. Kesällä ilmestynyttä uusinta romaania Jälkikaiku on myyty ensimmäisten viikkojen aikana yli 25 000 kappaletta, kerrotaan kustannusyhtiö Tammen tiedotteessa.

Saksa on Suomen ulkopuolella merkittävin markkina Leena Lehtolaisen kirjoille. Myös Jälkikaiku-romaanin käännösoikeudet on jo myyty Saksaan.

Leena Lehtolainen kuuluu Suomen suositumpiin dekkaristeihin, ja hänet tunnetaan erityisesti Maria Kallio- ja Henkivartija (Hilja Ilveskero) -dekkareistaan. Tänä kesänä ilmestynyt viidestoista Maria Kallio -romaani Jälkikaiku on ylittänyt kuuden ensimmäisen viikon jälkeen kaikissa formaateissa 25 000 myydyn kirjan rajan.

Maailmanlaajuisesti Lehtolaisen teoksia on myyty nyt yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Hänen dekkareitaan on käännetty 30:lle kielelle. Suomen lisäksi Saksa ja Yhdysvallat ovat merkittäviä markkinoita Lehtolaisen kirjoille.

Leena Lehtolaisen ja Tammen yhteistyö on jatkunut yli 40 vuotta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut