Raaseporissa yksi uusi koronatartunta

Joukkoaltistumista voidaan estää käyttämällä kasvosuojainta ruuhkapaikoissa. Ari peltonen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan Raaseporissa on todettu yksi uusi koronatartunta. THL raportoi tiistaina yhteensä 149 uudesta koronatartunnasta Suomessa.

Edellisen kerran Raaseporissa todettiin tartunta syyskuun alussa Pohjassa.

Muissa läntisen Uudenmaan kunnissa ei tiistain tietojen mukaan ole uusia todettuja tartuntoja.

Vihdin ja Karkkilan alueella toimiva perusturvakuntayhtymä Karviainen tiedotti tiistaina, että sen alueella on seurannassa kolme positiivisen testituloksen saanutta henkilöä. THL:n lukujen perusteella Vihdissä todettiin viime viikolla kaksi uutta tartuntaa.

Karviaisen mukaan alueella on tällä hetkellä useita kymmeniä altistuneita ja valtakunnallisen suuntauksen mukaisesti altistuneiden määrä on kasvanut merkittävästi. Karviaisen mukaan altistuneet ovat pääsääntöisesti nuoria aikuisia, ja altistumiset ovat tapahtuneet pääsääntöisesti kotibileissä, harrastuksissa, juhlatilanteissa ja matkustamisen seurauksena.

Karviaisen pandemiatyöryhmä kehottaa harkitsemaan matkustamista: joukkoaltistumisia voidaan estää käyttämällä kasvosuojainta julkisissa liikennevälineissä ja ruuhkapaikoissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.