Pyssyjä, ruhoja ja kommelluksia – Luottomies tv-sarjan erikoisjaksoa kuvattiin Vihdissä Tervalammella

Tommi (Antti Luusuaniemi) ja Juhis (Kari Ketonen) pähkäilevät jälleen miten päästä pulasta valitsemalla huonoista vaihtoehdoista sen vähiten huonoimman. Ylen komediasarja Luottomiehen metsästysaiheinen erikoisjakso esitetään 27.11.2020. Annukka Tallberg

Annukka Tallberg

Voiko joku olla menemättä pieleen, kun hyvät kaverukset päättävät lähteä hiomaan metsästystaitojaan vailla täyttä ymmärrystä asiasta ja elämässä vaikuttavista syy-seuraus -suhteista?

Ylen tuottaman Luottomies-komediasarjan erikoisjaksossa otetaan metsästä mittaa. Kari Ketosen esittämän Juhiksen ja Antti Luusuaniemen esittämän Tommin hyvät aikeet eskaloituvat tuttuun tapaan lähelle katastrofia.

– Pojat tahtovat tietysti vain hyvää, mutta joskus, tai riittävän usein, se menee kuitenkin plörinäksi, sarjan tuottaja Matti Kajander luonnehtii jaksoa hymyssä suin.

Sarjasta Luottomies on tehty aiemmin kaksi tuotantokautta ja yksi jouluaiheinen erikoisjakso.

Normaalia pidemmässä, noin 25 minuutin erikoisjaksossa naapurusten ja ystävysten Juhiksen ja Tommin seikkailut vievät miehet pois totutuista ja tutuista ympyröistä. Sen lisäksi, että Kari Ketonen näyttelee jaksossa, hän myös ohjaa ja käsikirjoittaa sen.

– Tommin appiukko Johan Renwall ( Taneli Mäkelä) vie pojat metsälle. Pikkuhiljaa tapahtumat alkavat eskaloitumaan ja Tommi joutuu psyykkisesti, fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti venymään äärirajoilleen, Luusuaniemi kuvailee roolihahmonsa pinnistelyä.

Kyllä tässä joutui kaikki näyttelijän lahjat pistämään tankkiin.

– Juhis, joka on pikavippiyrittäjä, tekee kaiken mahdollisen pelastaakseen ystävänsä pulasta. Väliintulot jäävät tosin hieman epätäydellisiksi, Ketonen luonnehtii puolestaan roolihahmoaan Juhista.

Kun Ketoselta ja Luusuaniemeltä kysyy, onko roolihahmo Tommin venyminen äärirajoille lainkaan tuttua heille siviilielämästä, on vastaus lähes ennalta arvattava.

– Ei ollenkaan, kyllä tässä joutui kaikki näyttelijän lahjat pistämään tankkiin, he sanovat.

Jaksoa kuvattiin 8.– 21. syyskuuta.

Jaksossa näkyy viipale Vihtiä. Kuvauspaikkoina olivat nimittäin Tervalammen koulu, Palojärven metsätie, majoituspalvelut Hawkhill ja Tervalammen kartano. Lisäksi jaksoa kuvattiin jonkin verran myös Helsingissä ja Vantaalla.

– Vihdissä on sopiva miljöö jakson metsäaiheiselle teemalle. Tuotantojärjestäjä etsii sopivia kuvauspaikkoja ja niiden löydyttyä kuvaaja ja ohjaaja sijoittavat tarinan paikkaan, Kajander selvittää.

Sekä Ketosella että Luusuaniemellä on aiempia muistoja Vihdistä. Opiskellessaan psykoterapeutiksi Ketonen vieraili paikkakunnalla säännöllisesti opiskelunsa vuoksi.

– Siitä ammatista on hyötyä kaikilla mahdollisilla tavoilla niin näyttelemisessä kuin muissakin töissä ja koko elämässä yleensä, Ketonen sanoo.

Luusuaniemen on tuonut Vihtiin puolestaan pesäpallo pelatessaan Hyvinkään Tahkossa.

Tällä hetkellä Tervalammen kartanossa ei ole toimintaa. Vihdin Yrittäjien puheenjohtaja ja Tervalammen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leevi Pursiainen vinkkaa kartanon sopivan hyvin kuvauspaikaksi muillekin produktioille.

Luottomies-sarjan noin kymmenminuuttiset jaksot on tehty ensisijaisesti internetissä julkaistavaksi, mutta jaksoja on esitetty myös Yle TV2:lla.

Ylen tuottama komediasarja

Luottomies

Ylen tuottamassa komediasarjassa Juha ”Juhis” Koski (Kari Ketonen) ja Tommi Mäkinen-Renwall (Antti Luusuaniemi) elelevät naapuruksina. Miehet ajautuvat usein arjen keskellä kiusallisiin tilanteisiin, joissa he joutuvat valitsemaan vain huonojen vaihtoehtojen väliltä.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Kari Ketonen ja Antti Luusuaniemi.

Luottomiehen ensimmäinen ja toinen tuotantokausi ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Sarja on myös julkaistu myös nimellä Wingman englanniksi tekstitettynä.

Sarjan toisessa erikoisjaksossa on mukana tuttu appiukko Johan Renwall, jota näyttelee Taneli Mäkelä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut