Lohjalla todettu ensimmäinen koronatartunta kuukauteen – kaupungilta suositus maskien käytöstä ja yli 20 hengen yksityistilaisuuksien välttämisestä

Kuvituskuva. Päivi Kallo/Arkisto

Lohjan kaupunki tiedotti torstaina puolen päivän jälkeen, että Lohjalla on todettu tällä viikolla ensimmäinen koronatartunta kuukauteen. Terveydenhuolto on tavoittanut altistuneet henkilöt. Heidät on määrätty karanteeniin, joka kestää 14 vuorokautta altistumispäivästä.

Lohjan kaupunki muistuttaa kuntalaisia huolehtimaan hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta sekä turvaväleistä sekä maskin käytöstä suositusten mukaisesti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi torstaina päivitetyn suosituksen maskien käytöstä. Koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa suositellaan joukkoliikenteen lisäksi maskien käyttöä laajemmin.

Lohjan kaupungin mukaan Lohjalla ei kuitenkaan olla vielä tällaisessa kiihtymisvaiheessa, mutta Uudenmaan tilanne pääkaupunkiseudulla on huolestuttavampi. Tämän johdosta myös Lohjalla suositellaan maskien käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Lisäksi Lohjan kaupunki suosittelee, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestettäisi.

Tiedotteen mukaan Lohjan kaupungin tartuntatautiyksikkö seuraa tilanteen kehittymistä ja yhdessä pandemiajohtoryhmän kanssa määrittelee ajankohdan, jolloin kiihtymis- tai leviämisvaiheen suositusten käyttöä laajennetaan.

Kaupunki muistuttaa, että jos epäilee saaneensa koronavirustartunnan, voi varata itselleen ajan koronatestiin Koronabotti-nettipalvelusta osoitteesta: https://koronabotti.hus.fi/. Koronavirustestiin Husin alueella pääsee edelleen myös soittamalla oman kunnan ohjeiden mukaisesti koronaneuvontapuhelimeen, terveysasemalle, Päivystysapuun tai Omaolo-palvelun kautta. Tiedotteessa muistutetaan, että testituloksia odottaessa pitää pysyä maltillisesti kotona.

Lohjan kaupunki muistuttaa myös. että kuntalaisen on mahdollista ladata älypuhelimeen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama Koronavilkku -sovellus, jonka avulla saa tiedon, jos on sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Sovellus ladataan oman puhelimen sovelluskaupasta.

Lue lisää aiheesta: Koronatestien ottopaikka vaihtui Lohjalla – viime viikolla otettiin yli 780 testiä

Lue lisää aiheesta: "Eihän tämä tämänhetkinenkään maskisuositus oikein tahdo toteutua", myöntää STM:n virkamies

Juttua muokattu 24.9.2020: Korjattu otsikon virhe ja muutettu otsikosta sana "tilaisuuksien" sanaksi "yksityistilaisuuksien".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.