Lohja laajentaa maskisuositusta: maskin käyttöä suositellaan myös lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa

Lohjan kaupunki kertoi tiistaina puoliltapäivin laajentavansa kasvomaskin käyttösuositusta huomisesta alkaen.

Lohjan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä myös toisen asteen oppilaitoksissa kuten lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa ja korkeakouluissa keskiviikosta 7.10. alkaen.

kaupungin tiedotteen mukaan kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille: joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, koronavirustestiin hakeutuville henkilöille matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, riskialueelta Suomeen saapuville matkustajille heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa sekä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Lohjan kaupungin maskisuositus koskee kaikkia 15 vuotta täyttäneitä. Kaupungin tiedotteen mukaan lähtökohtaisesti opiskelijat ovat itse vastuussa kasvomaskin käytöstä ja hankkimisesta. Vähävaraisilla opiskelijoilla on kuitenkin mahdollisuus noutaa maskeja kunnan maskien jakelupisteistä, joista löytyy lisätietoja osoitteesta lohja.fi/koronavirus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.