Lohjalla yksi uusi koronatartunta, altistumisia vähän

Maijaliisa Valkonen

Maijaliisa Valkonen

Lohjalla todettiin perjantaina yksi uusi koronavirustartunta.

–  Myös altistumisia on, mutta niitä on nyt ollut hyvin vähän, kertoo Lohjan pandemiapäällikkö ja vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen.

Edellisen kerran Lohjalla todettiin koronatartunta viime keskiviikkona, jolloin tuli ilmi kaksi tartuntatapausta.

Suominen kertoo, että Lohjalla pääsee yhä hyvin koronatesteihin.

– Huslab on myös pyrkinyt kirimään tulosten valmistumisessa. Tällä hetkellä viive on keskimäärin noin puolitoista vuorokautta siitä kun on käynyt testissä. Totta kai joitain yksittäisiä pidempiä vastausaikojakin on.

Lohjan kaupunki jakaa vähävaraisille tarkoitettuja kasvomaskeja kirjastoissa. Suomisen mukaan maskeja on haettu aktiivisesti.

Muistetaan maskien käyttö ykkösasiana.

Tuula Suominen

– Kyllä tällä viikolla on korostunut ihan selkeästi, että kertakäyttöisiä maskeja haetaan. Toisen asteen oppilaitosten kanssa sovittiin sillä tavalla, että vähävaraisten opiskelijoiden ei tarvitse lähteä hakemaan maskeja yleisistä jakelupisteistä, vaan koulut huolehtivat siitä itse. Se helpottaa tilannetta.

Koululaisten syyslomaa vietetään ensi viikolla. Suominen haluaa muistuttaa maskien käytöstä myös syysloman tiimellyksessä.

– Nyt on tosi tärkeää, että kun syyslomalla usein mennään kauppakeskuksiin ja muualle, että muistetaan se maskien käyttö ihan ykkösasiana, samoin toki turvavälit myös. On myös tärkeää muistaa kaupungin suositus, että yli 20 hengen yksityistilaisuuksiakaan ei järjestettäisi. Ulkoilu on oikein hyvästä ja toivotaan, että syyslomalla on hyvät ilmat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut