Lohjalla todettiin lauantaina kaksi koronatartuntaa – Länsi-Uudellamaalla tartuntoja viikon aikana eniten Vihdissä

Suomessa raportoitiin tiistaina 299 uudesta koronavirustartunnasta. Lohjalla ei ole viikonlopun jälkeen todettu uusia tartuntoja. ARKISTO/Päivi Kallo

Lohjalla varmistui lauantaina kaksi uutta koronatartuntaa, ja uusiin tapauksiin liittyen muutamat henkilöt ovat altistuneet tartunnalle. Lohjan pandemiapäällikkö ja vt. hyvinvointijohtaja Tuula Suominen kertoo, että altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Suominen muistuttaa, että yleisimmät tartunnan lähteet ovat tällä hetkellä perheenjäsenet, työpaikat ja ystävät.

– On erittäin tärkeää, ettei töihin tai esimerkiksi vierailulle mennä sairaana, Suominen tähdentää.

Viime viikon aikana Lohjalla todettiin kuusi uutta koronavirustartuntaa. Lohjan kaupungin viikkokatsauksen mukaan kaikki altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Suositus karanteenin pituudesta muuttui maanantaina. Koronaan liittyvä karanteeniaika lyheni 10 päivään ja lieväoireisen potilaan eristyksen pituus lyheni 7 päivään. Jos henkilöllä on oireita vielä 7 päivän jälkeen, on hänen oltava kotona, kunnes hän on ollut oireeton vähintään 2 päivää. Karanteeniajan lyhennys koskee myös omaehtoista karanteenia.

Läntisellä Uudellamaalla koronatartuntoja on varmistunut viimeisen viikon aikana THL:n lukujen mukaan eniten Vihdissä, jossa koronatartuntojen määrä on kasvanut kymmenellä viime sunnuntain 4.10. lukuihin verrattuna. Raaseporissa tartuntojen määrä on kasvanut 4 tapauksella reilussa viikossa. Siuntiosta ja Inkoosta ei ole raportoitu uusia tartuntoja.

Vihdissä tiedotettiin perjantaina kahdesta mahdollisesta joukkoaltistumisesta: Nummelassa Ned Kelly´s ravintolassa 3.–4.10. noin kello 00–02 asioineet ovat saattaneet altistua koronavirukselle samoin kuin Vihti Golfissa 5.–6.10. asioineet.

Koronan ilmaantuvuus Lohjalla on kaupungin mukaan 17 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana. Luku on alempi kuin kansallinen ilmaantuvuusluku, joka on 42,5 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Koronatartuntojen määrä koko vuoden osalta on Lohjalla nyt 77.

Lohjan viikkokatsauksen mukaan kaupunki valmistelee Facebook Live -lähetystä, jossa kaupunginjohtaja Mika Sivula sekä kaupungin pandemiapäällikkö Tuula Suominen kertovat kuntalaisille Lohjan koronatilanteesta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut