Lohjan kaupungilta ohjeita ja suosituksia harrastustoimintaan

Korona: Viimeisen viikon aikana Lohjalla 2, Vihdissä 3 ja Raaseporissa 1 uusi tartunta.

Lohja suosittelee kasvomaskin käyttöä harrastustoiminnassa yläasteikäisestä lähtien. Tiina Mutila

Lohjan kaupunki antoi maanantaina uusia suosituksia harrastustoimintaan, jotta koronavirustartuntojen leviäminen saataisiin aisoihin. Suositusten avulla halutaan vähentää ihmisten välisiä kohtaamisia ja tehostaa kasvomaskin käyttöä.

Suositukset koskevat muun muassa urheiluseuroissa, kansalais- ja työväenopistojen kursseilla, taideoppilaitoksissa, kuten esimerkiksi tanssi-, teatteri-, musiikki- ja kuvataideoppilaitoksissa, ryhmäharrastuksissa sekä muissa vastaavissa harrastuksissa tapahtuvaa toimintaa.

Lue lisää: Katso lista: Husin ohjeet ja suositukset harrastustoimintaan – koskevat niin partiota ja kansalaisopistoa kuin kuorojakin

Kasvomaskin käyttöä suositellaan harrastuksissa yläasteikäisestä alkaen. Kasvomaskia käytetään kaikissa tilanteissa, pois lukien urheilutilanteet.

Harrastuksiin voi osallistua vain täysin terveenä. Harrastukseen tulevalla ei saa olla edes lieviä oireita. Harrastusryhmän koon suositellaan olevan alle 20 henkilöä.

Harrastustoiminnassa on noudatettava kahden metrin turvavälejä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Lisäksi on suosittava erillisiä pienryhmiä ja vältettävä ryhmien yhteisharjoittelua ja ryhmien sekoittamista keskenään. Mahdollisuuksien mukaan harjoituksiin tullaan urheiluvälineet puettuna, jotta pukutiloissa ja muissa yhteisissä tiloissa oleskelu olisi mahdollisimman vähäistä.

Harrastusvälineet on pyrittävä pitämään henkilökohtaisina, mutta yhteiskäyttövälineiden, kuten esimerkiksi pallon desinfioinnista on huolehdittava. Harrastustilojen jälkisiivouksesta huolehtii järjestävä taho.

Lohjan kaupunki suosittelee myös, että mahdollisesti järjestettävissä tapahtumissa käytetään kasvomaskia. Tapahtumajärjestäjä voi edellyttää tapahtumaan osallistuvilta kasvomaskin käyttöä tiedottamalla siitä etukäteen.

Lue lisää: Leffaan mieluiten maski kasvoilla

Tarkemmat harrastustoimintaa koskevat ohjeistukset löytyvät Lohjan kaupungin kotisivuilta www.lohja.fi/ajankohtaiset

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut