Korona lisää lapsiperheiden avuntarvetta: Joulupuu-keräyksen tavoitteena lahja vähintään tuhannelle lohjalaiselle lapselle ja nuorelle

Lohjan Nuorkauppakamarin Sarita Warvas ja Paula Hänninen sekä Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula toivovat lohjalaisten ottavan jälleen Joulupuu-keräyksen omakseen. Kai Jauhiainen

Kai Jauhiainen

Perinteinen Joulupuu-keräys on alkamassa marraskuussa. Sitä tarvitaan nyt ehkä enemmän kuin koskaan, sillä korona syventää avuntarvetta. Viime vuonna lahjan sai Lohjalla 560 lasta ja nuorta. Nyt tavoitteena on kerätä lahja vähintään tuhannelle lapselle tai nuorelle. Jos tavoite saavutetaan, saajien määrä käytännössä kaksinkertaistuu.

Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula kiittelee keräystä.

– Tämä on epävarmuuden ja lomautusten aikaa. On hienoa, että meillä Lohjalla on toimijoita, jotka koettavat auttaa ihmisiä.

Lohjan seurakunnan johtava diakoni Anna Helenius vahvistaa avuntarpeen kasvun.

– Koronaepidemia aiheuttaa epävarmuutta ja moni lapsiperhe on tiukoilla Joulupuu-keräys on tärkeä, sillä kun arki on epävarmaa, odotetaan ja toivotaan edes joululta iloa ja helpotusta. Jouluun kohdistuu suuria odotuksia.

Lohjan seurakunta on yksi taho, joka kanavoi Joulupuu-paketteja tarvitseville.

Jouluun kohdistuu suuria odotuksia.

Lohjan johtava diakoni Anna Helenius

– Toivon, että lohjalaiset osallistuvat innokkaasti Joulupuu-keräykseen ja kiitän heitä siitä. Onneksi voi olla, että tämä epävarma aika myös synnyttää uutta auttamisen halua,

Joulupuu-keräys järjestetään Lohjalla 17.11.-11.12.

Viime vuonna valtakunnallisessa Joulupuu-keräyksessä oli mukana yli 80 paikkakuntaa. Lohjan alueella keräyksen järjestää Lohjan Nuorkauppakamari.

Lahjat on Lohjan alueella jaettu perinteisesti kaupungin sosiaalitoimen, Lohjan seurakunnan ja Lohjan MLL:n kautta. Tänä vuonna mukaan on lupautunut uutena myös Karjalohjan 4H.

Keräyksen pääyhteistyökumppanina on tänä vuonna kauppakeskus Lohi, jossa keräys toteutetaan S-Marketin kanssa. Varsinainen avaustapahtuma tullaan järjestämään Lohessa 21.-22.11.

Lahjoja kerätään 17.11.–11.12. Keräyspisteitä ovat S-Market Kauppakeskus Lohi, Kioski Synnerberg Perttilä, Kodin tavaratalo Lempola, Kodin tavaratalo Virkkala, K-Rauta Lohja, K-Market Landen Saukkola, Lohjantähti, OP Lohja, Pikkuomena Pusula, Prisma Lohja, Säästötalo Latvala Lohja, Sale Sammatti ja Unkan baari Karjalohja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut