Karjaan yhteiskoulussa ja Kiilan koulussa on todettu koronatartuntoja – kaikki Karjaan yhteiskoulun oppilaat etäopetukseen 30.10. asti

Karjaan yhteiskoulun kaikki oppilaat siirretään etäopetukseen 30.10. asti. Arkisto/Kai Jauhiainen

Karjaan yhteiskoulussa ja Kiilan koulussa on todettu koronavirustartuntoja, kertoi Raaseporin kaupunki torstaina. Sen sijaan Karjaan lukion altistuminen ei ole johtanut tartuntaan ja varotoimenpiteenä kotiin määrätyt opiskelijat pääsevät takaisin kouluun.

Lue lisää: Karjaan suomenkielisissä kouluissa mahdollisia korona-altistuksia

Kiilan koulun altistuneet oppilaat ja opettajat määrätään karanteeniin 30.10. saakka. Raaseporin tiedotteen mukaan kaupungin tartuntatautitiimi on puhelimitse yhteydessä torstain ja perjantain aikana kaikkiin altistuneiden oppilaiden perheisiin ja altistuneisiin opettajiin. Heidän koulunkäynnistään karanteenin aikana ohjeistetaan lisää perjantaina Wilman kautta. Muiden kuin altistuneiden osalta koulu jatkuu normaalien turvaohjeiden mukaisesti. Kiilan koulu on 206 oppilaan alakoulu Karjaalla, ja koulussa on 12 yleisopetuksen ryhmää.

Karjaan yhteiskoulun altistuneet oppilaat ja opettajat määrätään karanteeniin 30.10. saakka. Muut Karjaan yhteiskoulun oppilaat siirretään etäopetukseen 30.10. saakka, koska opettajia on pois niin paljon, ettei lähiopetuksen turvallinen järjestäminen ole enää mahdollista. Kaupungin mukaan etäopetus ei koske oppilaita, joilla on erityisen tuen päätös, pidennetty opetusvelvollisuus tai ovat valmistavassa opetuksessa.

Karjaan yhteiskoulussa on noin 260 oppilaan yläkoulu Karjaalla.

THL:n torstaina julkaisemien lukujen perusteella Raaseporissa on neljä uutta koronatartuntaa keskiviikon lukuihin verrattuna.

Raaseporin kaupunki muistuttaa, että jos koulussa tai päivähoidossa todetaan koronavirusinfektio, kaupungin tartuntatautitiimi selvittää, onko tapahtunut korona-altistumista sekä jäljittää altistuneet. Altistuneisiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ja heidät asetetaan karanteeniin 10 vuorokauden ajaksi tartuntatautilain nojalla.

Tartunnan saaneen henkilön on pysyttävä poissa koulusta tai päivähoidosta vähintään 7 vuorokautta oireiden alkamisesta, mutta tarvittaessa pidempään siten, että hän on ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta ennen kouluun tai päivähoitoon palaamista. kaupungin tiedotteen mukaan tartuntatautilääkäri päättää karanteenin ja eristämisen kestosta kokonaisarvioinnin perusteella.

Lue lisää: Koronaepidemia on Uudellamaalla leviämisvaiheen kynnyksellä, ja se tarkoittaa toimien laajentumista – Nämä rajoitukset ja ohjeistukset ovat nyt voimassa

Lue lisää: Lohjalla yksi uusi koronatartunta – tulokset koronatestistä keskimäärin kahdessa vuorokaudessa

Juttua päivitetty 22.10. klo 16.43: Lisätty tieto koulujen oppilasmääristä. Korjattu jutun alusta tiedotteen lähettäjä oikeaksi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut