Lohjalla todettu joukkoaltistumisia jääkiekko-ottelussa ja harjoituksissa – altistuneita jo lähes 60

Kuvituskuva. Terhi Collin

Lohjalla on todettu joukkoaltistumisia joukkueurheilussa, tiedotti Lohjan kaupunki perjantaina kello 15.41. Altistumiset koronavirukselle ovat tapahtuneet Nummelan ja Lohjan jäähalleilla jääkiekko-ottelussa sekä kahdessa harjoituksessa.

Lohjalainen Ghostbusters altistui koronavirukselle lauantaina 17.10. Nummelan jäähallissa pelatussa ottelussa. Koronavirukselle on altistunut pelaajia myös kahden lohjalaisen joukkueen harjoituksissa, Roution Atleticon 18.10. kello 19.30–21 ja Sapin joukkueessa 20.10. kello 14.15–15.30. Lohjan kaupungin tiedotteen mukaan kaikki joukkueiden pelaajat on tunnistettu ja heihin on oltu terveydenhuollon toimesta yhteydessä.

Lohjan kaupungin mukaan altistuneiden määrä nousee jo tässä vaiheessa lähes 60 henkilöön.

Kaikki kyseessä olevat joukkueet laitetaan karanteeniin. Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Karanteenin aikana tulee huolehtia hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta. Myös lähikontakteja tulee välttää. Lisäksi kaikkien altistuneiden on seurattava korostetusti infektio-oireita. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Ennen Roution Atleticon harjoitusta 18.10. on pelattu Harjun Kiekko Ladys vastaan Hyvinkään Storm ottelu, joka päättyi kello 19. Mikäli pelaajia on jäänyt jäähallin tiloihin yhtäaikaisesti Roution Atleticon harjoituksessa olleiden kanssa, tulee seurata korostetusti mahdollisia korona-oireita ja hakeutua koronatesteihin. Sapin joukkueen 20.10. pidettyä harjoitusta ennen on jäähallilla ollut yleisöluisteluvuoro ja harjoitusten jälkeen Lohjan Taitoluistelijoiden vuoro. Saadun tilannekuvan perusteella luistelijoiden osalta ei kontaktia jääkiekkojoukkueen kanssa ole ollut ja näin ollen altistuminen on epätodennäköistä.

Lue lisää: Lohjan kaupungilta ohjeita ja suosituksia harrastustoimintaan

Mikäli epäilee saaneensa tartunnan, on otettava yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle numeroon 044 369 2901 ja muuna aikana palvelee päivystysapu puhelinnumerossa 116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

Lohjan kaupunki muistuttaa, että on tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä.

Lue lisää: Koronatestien ottopaikka vaihtui Lohjalla – viime viikolla otettiin yli 780 testiä

"Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi", kaupungin tiedotteessa todetaan.

Lohjan kaupungin mukaan joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen.

"Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia", tiedotteessa tähdennetään.

Lue lisää: Korona iski Karjaan koulumaailmaan: "Ei me ehditty varmistamaan onko kotona läppäriä vai ei"

Lue lisää: Koronaepidemia on Uudellamaalla leviämisvaiheen kynnyksellä, ja se tarkoittaa toimien laajentumista – Nämä rajoitukset ja ohjeistukset ovat nyt voimassa

Lue lisää: Jokerit vahvisti koronatartunnat – seuraavat kotiottelut siirtyvät myöhempään ajankohtaan

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut