Mies hukkui soutuveneen kaaduttua Inkoossa – pelastuslaitos muistuttaa kelluntavälineistä

Kuvituskuva. Klaus Nurmi

Mieshenkilö hukkui soutuveneen kaaduttua Inkoossa sunnuntaina. Onnettomuus tapahtui Högbensjön Sandvikenissä.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen vesipelastustehtävään aamupäivällä ennen kymmentä. Järvellä oli soutuvene kaatunut ja kaksi ihmistä oli joutunut veden varaan. Ilmoittajan mukaan yksi ihminen oli vajonnut pinnan alle.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, oli naishenkilö päässyt omin avuin ylös järvestä. Mieshenkilö oli uinut hänen perässään kohti rantaa, mutta vajonnut veden alle. Onnettomuus tapahtui noin 60 metrin päässä rannasta.

Siminnäkijähavainnossa oli 2 erillistä paikkaa. Pelastuslaitoksen sukeltajat (yht. 5 kpl) ja pintapelastajat aloittivat pelastustoiminnan molemmissa paikoissa. Paikkojen väli oli noin 100 m. Tehtävä muuttui ajan myötä etsintätehtäväksi. Henkilö löytyi menehtyneenä vähän yli tunnin kuluttua hälytyksestä.

Kylmettynyt nainen toimitettiin sairaalaan.

Pelastuslaitoksen alustavan tiedon mukaan kummallakaan onnettomuudessa veden varaan joutuneella ei ollut päällään kelluntavälineitä. Pelastuslaitos kehottaakin vesillä liikkujia varustautumaan asiaankuuluvilla turva- ja kelluntavälineillä.

Tehtävään osallistui runsaasti pelastushenkilökuntaa: palomestari, 3 pelastusyksikköä, 2 ensihoitoyksikköä, ensihoidon kenttäjohtaja sekä poliisi ja rajavartioston vartiolentolaivueen helikopteri, joka toi paikalle 2 Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen sukeltaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut